Tauragėje į Seimą išrinktas politikas pastaruoju metu intensyviai ieško naujų darbuotojų laikraščiui. Tačiau vienas darbo pokalbis su žurnalistu iš konkuruojančio laikraščio "Tauragės kurjeris" Seimo nariui įsimins ilgam.

Žurnalistas teigia, kad V.Karbauskis ir jo verslo partneriai pasiūlė algą jam mokėti „vokelyje“. Vyras padarė šio pokalbio garso įrašą.

“Pačioj pokalbio pradžioj paprašius paaiškinti, kokios darbo sąlygos, pradėjo pasakoti, kad 1000 litų bus „ant popieriaus“, o 400 litų, kuriuos sumes Pranas Petrošius ir Vaclovas Karbauskis bus grynai jų asmeninės lėšos, ir dar plius honorarai”, - teigia žurnalistas Gintaras Gražinskas.

Tuo tarpu V Karbauskis šiuos kaltinimus neigė bei tvirtino, kad tai konkurentų spąstai. Mat vienas iš konkuruojančio “Tauragės kurjerio” akcininkų yra rajono meras, todėl parlamentaras čia ir įžvelgia pinkles.

„Nebuvo kalbos, kad bus mokama iš kišenės, neoficialiai. Tokių kalbų tikrai nebuvo“, - sako parlamentaras.

Tačiau žurnalisto darytas garso įrašas rodo, kad pokalbyje su žurnalistu parlamentaras ir jo verslo partneris, buvęs Tauragės rajono meras P.Petrošius, nieko nelaukę ėmė kalbėti apie pinigus:

P.Petrošius: „Mes popieriuje rašom tūkstantį ir kiekvieną mėnesį mudu su Vaclovu duodam grynais po 200 litų”.

V.Karbauskis: „400 litų dar”.

P.Petrošius: “Tą dalyką iki Naujų metų mudu iš savo asmeninių lėšų. Duodam pačiam kas mėnesį 400 litų grynais į rankas. O paskui būtų gerai, kad laikraštis pakiltų, paskui jau tada mokėsime oficialiai”.

Žurnalistas V.Karbauskį ir jo verslo kolegas apskundė prokurorams.

V.Karbauskis: grubi provokacija

Seimo narys antradienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame neigia, jog žurnalistui siūlyta alga „vokelyje“.

„Praėjusią savaitę kaip vienas iš laikraščio „Tauragiškių balsas“ akcininkų dalyvavau akcininkų susirinkime, kuriame išklausėme laikraščio redaktoriaus informaciją apie laikraščio problemas ir kadrų trūkumą. Į susirinkimą buvo pakviestas vienas iš pretendentų į laisvą „Tauragiškių balso“ žurnalisto vietą – Gintaras Gražinskas, kuriam buvo paaiškintos priėmimo į darbą sąlygos, tarp jų ir informacija apie darbo užmokestį.

Natūralu, kad dalis laikraščio darbuotojų darbo užmokesčio gali būti mokamas iš akcininkų įnašų į bendrovės kasą.

Kategoriškai tvirtinu, kad visi atsikaitymai „Tauragiškių balso“ redakcijoje vykdomi nepažeidžiant įstatymų, per bendrovės kasą“, - sako Seimo narys.

„Kategoriškai neigiu žurnalisto prasimanymus apie tariamai jam siūlytą darbo užmokestį „vokelyje“. Pokalbio metu nebuvo užsiminta apie mokėjimą „vokeliuose“ ir išvis apie jokią mokėjimo formą. G. Gražinsko įrašytas pokalbio fragmentas – grubi konkuruojančio dienraščio provokacija, siekianti apjuodinti mane, kaip Seimo narį“, - tvirtina parlamentaras.