Viskas turi vykti paisant abiejų pusių interesų, pabrėžė A. Merkel, duodama interviu "Financial Times": „Jeigu mes susiduriame su priėjimo prie Rusijos kompanijų ribojimu, nereikia kaltinti europiečių dėl atitinkamo elgesio“.

Valstybės valdomos kompanijos, tokios, kaip kaip Rusijos dujų gigantas „Gazprom“, mėgina gauti akcijų europietiškose kompanijose ir taip pasiekti ES vartotojus. Tokia taktika Vakaruose nepateisinama, kadangi Rusija daugelį ekonominių įmonių paskelbė valstybinės svarbos, o tai reiškia, kad užsienio investuotojams sunkiau investuoti.

Pavyzdžiui, prie naftos ir dujų telkinių faktiškai prileidžiamas tik labai minimalus kiekis užsienio akcininkų. Federalinė valdžia savo ruožtu pasirūpino, kad rusiškos kompanijos į savo rankas negalėtų perimti didelių kompanijų, pavyzdžiui, EADS ar „Telekom“.

Taip pat kanclerė išreiškė susirūpinimą žmogaus teisių situacija Rusijoje. „Kalbu apie kelis atvejus, kurie verčia susirūpinti“, - pareiškė ji. Anot jos, ji ruošiasi pažerti kritikos Vladimiro Putino vyriausybei: „Aš visą laiką Rusijos prezidentui kartoju, kad nuomonių skirtumas visuomenėje yra normalu. Su tuo reikia susitaikyti“.

Panašius pareiškimus A. Merkel darė po žurnalistės Annos Politkovskojos mirties bei buvusio FST darbuotojo Aleksandro Litvinenkos nunuodijimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją