Nustatyta, kad šeimos vairavimo instruktorius (kuris moko kitą šeimos narį) mokinį, siekiantį įgyti teisę vairuoti B1 ar B kategorijų transporto priemones, praktinio vairavimo galės mokyti tik po mokymo kurso baigimo vairavimo mokykloje, kai mokinys turi vairavimo mokyklos išduotą mokymo kursų baigimo liudijimą ir pageidauja prieš vairavimo egzaminą įtvirtinti savo praktinio vairavimo įgūdžius.

Mokyti mokinį praktinio vairavimo galės tik ne mažiau kaip 5 metų B kategorijos transporto priemonių vairavimo stažą turintis asmuo. Mokymui bus draudžiama naudoti tokias transporto priemones, kuriose stovėjimo stabdžio valdymo svirtis įrengta ne tarp vairuotojo ir keleivio sėdynių. Praktinio vairavimo mokymo metu transporto priemonės priekyje ir gale turės būti paženklintos aiškiai matomais skiriamaisiais ženklais „M“, kaip nurodyta Kelių eismo taisyklėse.

Mokymo metu šeimos vairavimo instruktorius pareigūnams pareikalavus privalės pateikti vairuotojo pažymėjimą, transporto priemonės registracijos, valstybinės techninės apžiūros ir draudimo dokumentus bei dokumentus, įrodančius, kad šeimos vairavimo instruktorius ir mokinys yra šeimos nariai.

Mokinys pareigūnams pareikalavus privalės pateikti asmens dokumentą su nuotrauka, vairavimo mokyklos išduotą mokymo kursų baigimo liudijimą. Per dieną mokinį praktinio vairavimo rekomenduojama mokyti ne daugiau kaip 3 valandas.

Už Kelių eismo taisyklių ir šio tvarkos aprašo reikalavimų laikymąsi praktinio vairavimo mokymo metu atsako šeimos vairavimo instruktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją