Antradienio rytą ta pati gulbė pastebėta jau visai prie kranto. Patelė valo sužalotą koją laikė iškėlusi virš vandens, plaukdama ja nesiyrė. Sužeistą šešių gulbiukų motiną saugojo šeimynos tėvas.

Gyvūnų globos draugijos darbininkai kelias valandas bandė pagauti gulbę ant ilgo koto pritvirtintu tinklu, tačiau paukštis gudriai išsisukdavo nuo žmogaus. Nepavyko prisivilioti ir skanėstais.

Teko kviesti gamtos apsaugos departamento specialistus. Du gamtosaugininkai, dar pasikvietę pagalbon netoli buvusį žveją, valtimis atginė gulbę iš ežero. Krante sugautas paukštis nesipriešino.

Gyvūnų globos draugijos darbuotojai sako, kad gulbės gydymo operacija buvo sėkmingesnė nei tikėtasi. Nuogąstavimai, kad paukščio koją smarkiai sužalojo įsikirtęs žvejo kabliukas, nepasitvirtino.

Paukštį žalojo tik į koją įsirėžęs valas ir šalia likusi plūdė. Išlaisvintas paukštis netrukus pasijuto geriau, pradėjo nardyti, plaukė irdamasis abiem kojom. Manoma, kad gulbei suspėta padėti, trauma rimtesnių susirgimų nesukels.

Šiaulių Gyvūnų globos draugijos vadovė Birutė Vaičiuliavičienė sako, kad šios gulbės nelaimė, pats geriausias įrodymas, kad žmones reikia skubiai informuoti apie tai, ką leidžiama ir ką draudžiama veikti prie ežero. Vienas draudimų turi būti - nelesinti laukinių paukščių, kad šie dėl įgyto patiklumo nepakliūtų į pavojingas situacijas.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją