„Šiandien, kai beveik kas antras, tiek mažas, tiek didelis, kalbėdamas negali išsiversti be riebių rusiškų intarpų, L.T. nusprendė priminti, jog savo emocijas galima reikšti ir lietuviškai“, - sako L.T. leidėja Rūta Vanagaitė.

Juolab, kad lietuviškų keiksmažodžių yra labai išraiškingų: VU filologijos fakulteto Lietuvių kalbos katedros dėstytojas Egidijus Zaikauskas L.T. prašymu pririnko jų devynias galybes.

L.T., drauge su UAB “Rodiklis”, surašė pačius originaliausius keiksmažodžius ant marškinėlių – švelnesnius ant priekio (kad tave griausmas, rūpužėle žydrom akytėm, čiuožk vamzdžiais, kad tau kiaulės migio pavydėtų, kad tave zuikiai užbadytų, kad tave kur uošvė raitoji, kad tau ežys kelnėse išdygtų, suskio išpera, šmikis žaliom ausytėm, kliurzė, eik tu į vandenį persti, snarglių kompotas, kad tu suruktum, kad tau kojos išklištų, kaušas neskaptuotas, nuopeza), stipresnius - ant nugaros (apsišik aukštielnykas, pabučiuok tu man šiknon, eik ten, kur nesueina, kad tau subinė užaktų, kad tu kuolais šiktum, barščiaklynis, pimpidriskis, šik ir tapšnok, dulbezda, išblerbėtsubinis, išdarga, išgverarūris, šiknasubinė, kiaulšika, papliupkiaušis, pašiktnosis, pimpiljurgis, prišiktagalvis, mižnius, utėlės pasturgalis, šikindriskis).

Pirmuosius mokomuosius keikūnų marškinėlius L.T. dovanos politikams, šou verslo atstovams, scenos žvaigždėms ir žvaigždutėms – kai tik išgirs juos keikiantis rusiškai. Kad žinotų, jog ir lietuviškai galima ne prasčiau pasakyti. O kol kas L.T. su nekantrumu laukia kitą savaitę prasidedančio “Federacijų supertaurė 2006“ turnyro. Ten keikūnų tai jau tikrai bus!

L.T. mokomuosius marškinėlius su lietuviškais keiksmažodžiais gali įsigyti kiekvienas. Juos galima rasti visose „Verslo dovanų“ parduotuvėse arba internete www.dovanos.lt.