Tokį apylinkės teismo sprendimą bendrovė apeliaciniu skundu paprašė panaikinti Vilniaus apygardos teismo. Šis antradienį K.Masiuliui registruotu paštu atsiuntė pranešimą apie „City Service“ ieškinį. Pranešime teigiama, kad konservatorius turi mėnesį atsakymui į jį parengti.

Įmones išvadino „aštuonkoju“

„Tai buvo man visiškai netikėtas ir nelauktas siurprizas“, - DELFI sakė K.Masiulis. Anot jo, šį kartą „City Service“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas siekia prisiteisti kompensaciją dėl dienraštyje „Verslo žinios“ išspausdintoje publikacijoje pasakytų konservatoriaus žodžių.

Publikacijoje „Vilniaus vandenų“ vadovo Broniaus Miežutavičiaus atleidimą komentuodamas K.Masiulis pasakė: „Spėlioti, kad „Vilniaus vandenys“ ketinami parduoti „Rubicon“ grupei mes galime labai pagrįstai – labai ryški tendencija, kad visos viešos paslaugos mieste atsiduria vienose rankose. Tai „Rubicon City Service“ ir įvairiausios jos įmonės, tarsi aštuonkojis apraizgiusios Vilnių“.

„City Service“ direktoriaus ieškinį Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo teisėja Natalija Daškovienė, anot K.Masiulio, liepos 12 dieną atsisakė priimti dėl kai kurių procesinių pažeidimų. „Kokie jie, atskleisti negaliu, nes tikėtina, kad mes juos naudosime gindamiesi“, - sakė konservatorius.

Siekia prisiteisti pusę milijono litų

Teisėjos nutarimą liepos 18 dieną bendrovė apskundė aukštesnės instancijos – Vilniaus apygardos teismui. Šio teismo Civilinių bylų skyrius iki šiol nagrinėja kitą – pusės milijono litų dydžio ieškinį K.Masiuliui. Ieškinyje „Rubicon group“ teigia, kad K.Masiulis savo neva tikrovės neatitinkančiais teiginiais pakenkė įmonės dalykinei reputacijai.

„Rubicon group“ ieškinyje nurodo, kad dėl K.Masiulio pasakytų neva tikrovės neatitinkančių ir gerą įmonės vardą žeminančių žinių paskleidimo, buvo apsunkintas įmonės dalyvavimas verslo procesuose. Tokie teiginiai esą žlugdo įmonės darbuotojų motyvaciją bei pasitikėjimą darbdaviu, skatina darbuotojų rotaciją, verčia finansines įmones didinti paslaugų įkainius „Rubicon group“ įmonėms.

Ieškinyje taip pat nurodoma, kad po K.Masiulio teiginių „Rubicon group“ investicijos į įvaizdžio formavimą bei santykius su klientais tapo niekinėmis, o dalykinė reputacija, kaip neturtinė vertybė, buvo pažeista. Todėl už ją ir reikalaujama 500 tūkst. litų kompensacijos.

Taip pat „Rubicon group“ reikalauja įpareigoti K.Masiulį paneigti savo išsakytus teiginius per naujienų agentūras, radiją ir televiziją.

Per šiuos informacijos kanalus jis turėtų paskelbti tokį tekstą: „Kęstutis Masiulis paneigia savo 2006 m. sausio 26 d. „Žinių radijas“ ir LTV laidose viešai išsakytus teiginius, kad „Telšiuose sprogo „Rubicon“ valdomos įmonės vamzdis“, (Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių balsus) „reikia skaičiuoti pagal „Rubiconinę“ įtaką“, „Rubicono“ šildomose mokyklose vaikai aktų salėse sėdi su paltais“, kadangi tokių duomenų ar faktų neturėjau ir nežinau. Atsiprašau.“

Ieškinys ir K.Starkevičiui

Bendrovė „City service“ birželį kreipėsi į Vilniaus 2-ąjį apylinkės teismą, kurio prašė apginti jos dalykinę reputaciją ir iš parlamentaro konservatoriaus Kazio Starkevičiaus priteisti 100 tūkst. litų esą patirtai neturtinei žalai atlyginti.

Sausio 18 dieną K.Starkevičius teigė pasakęs: „Išsiaiškinome, kad „Rubicon City Service“ į Kauno švietimo įstaigų pertvarką nebūtų įdėjusi jokių pinigų, o ši našta tektų tik savivaldybei“. Vėliau, anot K.Starkevičiaus, paaiškėjo, „kad per metus savivaldybė ketino mokėti fiksuotą mokestį, kuris priklausomai nuo suderėtų sąlygų, kasmet siektų iki 57 mln. litų, kai dabar savivaldybė išleidžia tik 45 mln. litų“.

„Grupė Seimo narių informavo visuomenę apie galimas pasekmes dėl Kauno miesto švietimo įstaigų koncesijos. Miesto dienraštyje per visą puslapį apie tai išsakėme savo nuomonę dar praėjusių metų lapkritį“, - anksčiau DELFI sakė K.Starkevičius. Anot jo, vėliau buvo kilusi diskusijos Kauno miesto taryboje ir buvo nuspręsta švietimo įstaigų koncesijos konkursą sustabdyti.

DELFI primena, kad šių metų pradžioje „Rubicon city service“ kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, Seimo Antikorupcijos, Etikos ir procedūrų komisijas bei Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją su prašymu ištirti 8 parlamentarų - Rimanto Dagio, K.Starkevičiaus, Arimanto Dumčiaus, Rimvydo Kupčinsko, Marijos Čigrijienės, Vincės Vaidevutės Margevičienės, Rasos Juknevičienės ir Kęstučio Glavecko galimai nusikalstamas ar su įstatymu prasilenkiančias veikas.

Tuomet Seimo konservatorių frakcijos išplatintame pranešime buvo teigiama, kad bendrovė tuomet kaltino Seimo narius kišantis į švietimo įstaigų ūkio tvarkymo ir priežiūros koncesijos Kauno mieste, tačiau buvo konstatuota, kad jie nepažeidė įstatymų ir etikos reikalavimų bei atstovavo gynė interesą.