Ministro sveikinime rašoma, jog Užsienio reikalų ministerija (URM) remia penktadienį Vilniuje prasidėjusią tarptautinę konferenciją, skirtą seksualinių mažumų teisių situacijai.

"Mes tikime sveiko dialogo svarba ir lygesne visuomene. Vienybė įvairovėje. Tai - už ką pasisako ES. Tai raktas į stiprią visuomenę", - teigiama išplatintame ministro sveikinime.

Pasak L.Linkevičiaus, dialogas yra ilgas procesas, bet jis veda į geresnius rezultatus.

"Mes galime turėti įstatymus ir institucijas, bet galime priversti juos veikti tik padėdami žmonėms suprasti, kad tai yra geriausia, ko reikia jiems ir visuomenei. Lygybės atveju - aiškiai parodydami, jog mes visi laimėsime, jei kiekvienas turės vienodas galimybes. Esu tikras, kad visi norime ne daugiau įvairių taisyklių, bet kitokios tikrovės", - teigė jis.

Tačiau ministras pabrėžė, jog užtikrinant lygybę, nereikėtų skubinti įvykių.

"Lietuva ėjo ilgą kelią priversdama demokratiją veikti. Mes turime žengti į priekį daug toliau. Tai nelengva. Tai nepaprasta. Bet mes neturėtume pasiduoti pagundai pagreitinti įvykių. Visi žinome, kas atsitinka automobiliui, kai jam įjungiama aukštesnė pavara anksčiau, nei jis tam pasirengęs. Jis gali paprasčiausiai sustoti. Taigi mano prašymas šiandien yra nesustoti. Palaikyti dialogą, patraukti kiekvieną kurti tolerantiškesnę ir lygią visuomenę", - sakė L.Linkevičius.

Penktadienį Vilniuje vyksta tarptautinė konferencija seksualinių mažumų teisių situacijai Baltijos šalyse ir visoje Europoje aptarti.

Renginys įtrauktas į Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai programą ir yra vienas iš "Baltic Pride 2013" savaitės renginių, tarp kurių - ir šeštadienį Vilniaus centre vyksiančios eitynės "Už lygybę".