Agresorius pripažįsta, kad prie Valuikų (Berlgorodo sritis) sudužo jų „Su34“ bombonešis. Teigiama, kad žuvo labai patyręs ekipažas.

Dėl kokių priežasčių šis Charkivą bombarduoti skridęs orlaivis sudužo, iki galo nėra aišku, bet kokiu atveju tai yra gera žinia – KAB ant ukrainiečių galvų kris mažiau.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Agresorius tęsia operacijas šiauriniame flange (Synkivka) bei Kyslivkos – Tabaivkos – Stelmahivkos ruože. Mūšiai sunkūs, bet ukrainiečiai išlaiko pozicijas.

Lymanas. Ukrainos pajėgos atmušė agresoriaus atakas Ternų – Torskės ruože bei pietinio flango miškuose.

Syverskas. Be pakitimų, tęsiasi susidūrimai visoje kontaktinėje linijoje.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Ukrainietiški šaltiniai (pvz. A. Kovalenko) praneša, kad agresorius skuba. Nesugebėjęs blokuoti miesto iš šiaurės ir pietų bei kirsti kanalo, pradėjo formuoti šturmo grupes ir ruošiasi Časiv Jaro šturmui.

Teigiama, kad puolimo branduolį sudarys 98-osios oro desanto divizijos 2-ojo korpuso (buvę „separai“) ir 3-ojo korpuso („savanorių“ junginys, 2022 m. vasarą suformuotas, kai rusams pradėjo trūkti gyvosios jėgos) vienetai.

Būtent šie vienetai jau kurį laiką bando pralaužti ukrainiečių gynybą, o bent jau šiuo metu nefiksuojama, kad sektoriuje pradėjo veikti kokie nors švieži vienetai. Tad puolimo potencialas gana ribotas, nebent bus įvesti rezerviniai vienetai, pvz. 106-osios desanto divizijos vienetai iš Syversko sektoriaus arba iš Zaporižios perdislokuoti 7-osios ir 76-osios desanto divizijų padaliniai.

Rusijos karas prieš Ukrainą

Pirmadienį buvo pasirodžiusi informacija, kad sunaikinta viena iš perkėlų per kanalą. Sunku suprasti, kodėl kai kurie ukrainietiški šaltiniai paskelbė, neva jas susprogdino į vakarinį kanalo krantą atsitraukdami Ukrainos gynėjai.

Tiesa ta, kad Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas rytinėje kanalo pusėje, tęsiasi susidūrimai šiauriniame flange (Kalynivkos prieigos), rytiniame Časiv Jaro pakraštyje ir pietiniame flange (Ivanivskė, Klišijivka – Andrijivka).

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Ukrainos pajėgos neleidžia okupantams toliau stumtis į šiaurę nuo Archangelskės – Keramiko ruožo.

Rusai bando atakuoti Novoaleksandrivką, tačiau ir čia ukrainiečiai išlaikė pozicijas. Tuo tarpu Sokilo – Novopokrovskės – Umanskės ruože problemos – rusai beveik priartėjo prie Novopokrovskės, tęsiasi sunkios kautynės.

Centras. Rusai intensyviai puola Nevelskės link, ukrainiečiai išlaikė pozicijas, tačiau padėtis sudėtinga.

Pietų kryptis

Agresoriaus aviacija KAB atakavo taikinius dešiniajame Dniepro krante ir Krynkuose. Kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Zaporižios kryptis – be pakitimų.