Pirminiame Dakaro ralio dalyvių sąraše buvo įrašyti trys Baltarusijos ekipažai, atstovaujantys komandai „MAZ-SportAuto“, tačiau panašu, kad lenktynėse jie vis dėlto nestartuos.

Dakaro ralį organizuojanti Prancūzijos organizacija „Amaury Sport Organization“ priėmė sprendimą MAZ komandą pašalinti iš lenktynių.

Apie oficialias tokio sprendimo priežastis kol kas neskelbiama, bet neabejojama, kad jos susijusios Aliaksandro Lukašenkos režimui taikomomis sankcijomis. 100 proc. sunkvežimių ir autobusų gamintojo MAZ akcijų priklauso Baltarusijos valstybei.

MAZ sunkvežimiai Dakaro ralyje nuolat būdavo tarp greičiausių. Pavyzdžiui, pernai Baltarusijos ekipažas užėmė šeštąją vietą, 2018-aisiais šios komandos ekipažas finišavo antrasis, nusileisdamas tik Rusijos „Kamaz“ atstovaujantiems lenktynininkams.

Beje, „Kamaz“ komanda jau spėjo išreikšti palaikymą kolegoms iš Baltarusijos.

„Reiškiame paramą mūsų draugams sportininkams iš Baltarusijos ir tikimės, kad kartu su lenktynių organizatoriais pavyks išspręsti iškilusias problemas ir dalyvauti varžybose. Dalyvaujant MAZ komandai, ralis neabejotinai būtų ryškesnis ir įdomesnis“, – teigiama „Team Kamaz Master“ komandos pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)