Žmonių rūpestis higiena gamtai kainuoja labai brangiai. Ne išimtis ir kasdieninis dantų valymo ritualas. Išmestas nebetinkamas plastikinis dantų šepetėlis nesuyra šimtmečius.

Aplinkosaugai neabejingi verslininkai iš Ukrainos teigia radę būdą, kaip tokią situaciją pakeisti. Jie sukūrė vienkartinį popierinį dantų šepetėlį „Effa“. Jo pagrindas pagamintas iš perdirbto popieriaus ir padengtas ekologišku laminatu, kurio pagrindą sudaro kukurūzų krakmolas.

Startuolio įkūrėjai Daria Vasilenko ir Ilja Kičiukas tvirtina, kad savo funkcionalumu jų gaminys nenusileidžia tradiciniams dantų šepetukams.

„Effos“ sumanytojai įsitikinę, kad jų gaminys neabejotinai patiks ekologijai neabejingiems keliautojams. Jų idėja pasirodė patraukli jau mažiausiai vienam viešbučių tinklui Kijeve.

„Park Inn“ viešbučiai planuoja tokius vienkartinius dantų šepetėlius pardavinėti po septynis euro centus – tai tikrai nedaug už rūpestį aplinka ir mūsų visų ateitimi. „Effos“ kūrėjai planuoja jau artimiausiu metu susisiekti su garsiais aplinkos apsaugos aktyvistais, padėsiančiais populiarinti šį prekės ženklą.

„Tiesiog privalome susipažinti su Leonardo DiCaprio. Jis turi stambų vandenynų gelbėjimui skirtą fondą. Tereikia su juo šnektelėti. Leo! Bransonas – dar vienas mūsų taikinys, bandysime su juo susisiekti. Šiuo klausimu jau galime kalbėti apie šiokį tokį progresą. Dar norėtume, kad tas pavadinimas vieną dieną taptų bendrinis – kaip visi sauskelnes įprato vadinti pampersais. Kodėl gi vienkartinių dantų šepetėlių nepradėjus vadinti efomis?“, - sakė startuolio „Effa“ įkūrėjas Ilja Kičiukas.

Startuolis jau gavo užsakymų iš Jungtinių Valstijų ir Europos.