Šv. Kotrynos bažnyčia suvienijo jėgas su vietos aludariais. Bendradarbiavimo rezultatas – „Ste Kat“: stiprus, vaisių asociacijas keliantis elis, pavadintas bažnyčios vardu.

Minėtosios bažnyčios kunigas Jeremie Schaubas sako, kad bene pagrindinis šios iniciatyvos tikslas – sustiprinti bažnyčios ir vietos bendruomenės ryšį bei vystyti abiem šalims naudingą bendradarbiavimą su Briuselio centre verslą vystančiais restoranų ir kavinių savininkais.

Schaubas asmeniškai padėjo neseniai savo veiklą pradėjusiai alaus daryklai „The Brussels Beer Project“ sukurti šį unikalų alų.

Kunigas sakė norėjęs, kad šis alus taptų savotišku jo bažnyčios įvaizdžio šaukliu. Anot dvasininko, jo maldos namai „trykštantys energija ir pilni gyvybės“ – kaip ir „Ste Kat“ elis.

„Ste Kat“ alus verdamas laikantis senų vienuolynuose puoselėjamų alaus gamybos tradicijų – jis gaminamas naudojant mieles, kurias vienuoliai trapistai alaus gamybai naudoja nuo XIX amžiaus. „Ste Kat“ išskirtinis dar ir tuo, jog meistriškai apjungia belgų aludarystės tradicijas ir kiek egzotiškesnius skonius.

Pirmajame veiklos etape „The Brussels Beer Project“ ketina alaus žinovams pasiūlyti apie 50 tūkst. butelių. Kaip bus toliau, priklausys nuo pardavimų rezultatų.