„Kalbant apie rinkinius visuomenei mes juos vertiname kaip itin pavykusį projektą, visuomenei yra parduota apie 800 tūkst. rinkinių iš 900 tūkst.“, - komentavo V. Vasiliauskas. Lietuvos bankas skaičiuoja, kad šiuo metu turi apie 100 tūkst. euro monetų rinkinių ir gali juos pateikti pritrūkusiems.

„Rinkinių populiarumas pranoko mūsų lūkesčius“, - apibendrino V. Vasiliauskas, pridūręs, kad Latvijoje jų išplatinta gerokai mažiau.

V. Vasiliauskas patarė nereikalauti grąžos eurais viešajame transporte ir pas kitus smulkiuosius, kurie negali apsirūpinti pakankamu kiekiu eurų.

„Iš principo kalba eina apie vietas, kur dėl paslaugų ar prekių tiekimo smulkumo būtų sudėtinga reikalauti atsiskaitymo jau iš karto eurais“, - sakė V. Vasiliauskas.

Jis paragino lanksčiai reikalauti grąžos ir leisti prekybininkams ją atiduoti pagal turimas galimybes.

Pasak jo, problemas pereinamuoju laikotarpiu reikia spręsti geranoriškai.

Dėl pasiruošimo euro įvedimui, gruodžio 30, 31 ir sausio 1 dienomis Lietuvos paštai nedirbs. Primenama, kad atėjusiems keisti litus į eurus būtina turėti asmens dokumentą: nepriklausomai nuo keičiamos sumos.

Bendrovė per šias dienas atnaujins informacinę sistemą ir atliks kitus parengiamuosius darbus, patvirtino Lietuvos pašto direktorė Lina Minderienė.

Paštų skyriai darbą su žmonėmis pradės sausio 2 d., gyventojai juose galės išsikeisti litus į eurus.

Be to, gyventojai valiutą galės keisti komerciniuose bankuose ir dalyje kredito unijų, taip pat Lietuvos bankuose. Tiesa, norintiems pasikeisti bet kokią pinigų sumą reikia turėti asmens dokumentą.