Savo namuose Sarajeve mergaitė siuva itin kokybiškus tradicinius Balkanų tautinius kostiumus ir galvos apdangalus savo barbėms. Jaunoji dizainerė viliasi, kad savo darbais sudomins visus, neabejingus šioms lėlėms, ir neslepia, kad tam palankias sąlygas dabar sudarė itin didelio populiarumo sulaukusi juosta „Barbė“.

Pati filmo dar nematė, bet draugai ir artimieji sako, kad jame vystomos tokios temos kaip moterų nepriklausomybė ir verslumas.

Atsidavusių tradicinių šokių puoselėtojų šeimoje auganti kūrybinga mergaitė jau dabar puikiai išmano daugiakultūres šalies tradicijas, pati šoka vietos folkloro ansamblyje. Esmos kostiumai barbėms itin preciziški: ji siuva tiek musulmoniškus, tiek stačiatikių, tiek katalikiškus kostiumus, itin didelį dėmesį skiria ir šukuosenoms bei miniatiūrinei bižuterijai.

Esma sako, kad artimiausi jos planai – tradiciniais Bosnijos ir Hercegovinos aprengti ir kenus. Užsakymų lėlėms mažoji dizainerė sulaukia kasdien. Savo gaminių ji jau siuntė į Bulgariją, Čekiją, Turkmėniją, Norvegiją, Jungtinę Karalystę ir kitas šalis.