Naujose pozicijose ukrainiečiai įsitvirtino palikę Avdijivką, kurią dabar kontroliuoja Rusijos pajėgos.

3-ioji atskiroji šturmo brigada – tai vienas pajėgiausių Ukrainos kovinių junginių. Jos vado pavaduotojas majoro Rodionas Kudriašovas tvirtina, kad karių išvedimas iš sugriauto pramoninio miesto dar anaiptol nereiškia, kad Ukraina pralaimėjo karą.

„Ką galima pasakyti apie pasitraukimą? Viena vertus, tai buvo ypač sudėtingas karinis manevras. Kita vertus, skaudu, kad tenka palikti sugriautus miestus, kurie, šiaip ar taip, yra Ukrainos miestai. Deja, palikome įtvirtinimus, kuriuose slėpėmės kovodami su priešu. Tai, aišku, anaiptol nereiškia, kad karas pralaimėtas“, – sakė R. Kudriašovas.

Jo vadovaujama brigada buvo operatyviai permesta į Avdijivką, kad paremtų Kyjivo karius. Visgi po 12 dienų teko palikti miestą. Brigadą sudarantys pėstininkai padėtį Avdijivkoje apibūdino kaip tiesiog pragarišką.

3-ioji atskiroji šturmo brigada dalyvavo praeitą vasarą Rytų Ukrainoje vykdytose kontrpuolimo operacijose. Brigados kariai kovojo ir dėl Bachmuto – dar vieno šalies rytuose esančio miesto, gegužę užimto priešo po ne vieną mėnesį trukusių kovų.