Franchetti rūmuose vykstanti paroda „Breasts“ („Krūtys“) pristato daugiau nei trisdešimt meno kūrinių, bandančių įsigilinti į kultūrinę krūtų reikšmę, metančių iššūkį normoms ir skatinančių diskutuoti.

Pradedant klasikiniais paveikslais ir baigiant šiuolaikinėmis skulptūromis, kiekvienas kūrinys į krūtis žvelgia savaip, kvestionuodamas stereotipus ir atkreipdamas dėmesį į jų sudėtingumą.
Paroda prasideda nuo unikalios instaliacijos „Booby Trap“, kurią sukūrė „Studio Buchanan“.

„Kai pirmą kartą įeinate į vidų, patenkate į „spąstus“ (angl. booby trap) – specifišką intsliaciją, kurią sukūrė Londone dirbanti dizaino firma „Studio Buchanan“. Ją sudaro trisdešimt penki krūtų formos šviestuvai (angl. boob lights), nusidriekiantys per visą koridoriaus ilgį“, – teigė „Brests“ asistuojanti kuratorė Kathryn Pearce.

Taip prasideda kelionė tarp įvairių meno kūrinių, įskaitant paveikslus, skulptūras ir fotografijas. Viena iš parodoje pristatomų šiuolaikinių menininkių Charlotte Colbert pabrėžia politinę šios parodos reikšmę, ypač artėjant JAV rinkimams. Šį diskursą atspindi jos kūrinys „Mastectomy Mameria“.

„Ši paroda yra skirta krūtims. Manau, kad artėjant JAV prezidento rinkimams, moters kūnas vėl grįžta į viešąjį diskursą. Barbaros Krueger žodžiais tariant, jis ir toliau lieka politinės kovos lauku, todėl tokia paroda kaip ši išlieka neįtikėtinai aktuali“, – teigė menininkė Charlotte Colbert.

Pasak asistuojančios parodos kuratorės Kathryn Pearce, ši paroda siekia atitrūkti nuo įprasto vyriško žvilgsnio į krūtis.

„Krūtis dažnai tapydavo ir vaizduodavo vyrai, o mes pristatome kitokį požiūrį į krūtis, parodome, kad jos yra daugiau nei daiktas, į kurį galima spoksoti. Jos yra kažkas daug gilesnio ir sudėtingesnio“, – sakė Kathryn Pearce.