Laikraštis rašo, kad Ukrainos piliečio pasą turinčio vyro kūnas buvo rastas kurortiniame mieste Alikantėje. Apie rajone, kur daugiausia gyvena ukrainiečiai ir rusai, aptiktą lavoną policijai pranešė kaimynas. M. Kuzminovo automobilis buvo rastas sudegintas kaimyniniame mieste El Kampeljo.

Vadovaujantis laikraščio informacija, nužudymą įvykdė „profesionalų grupė“, kuri jį sekė. Žudikai esą analizavo ruso dienotvarkę ir gavo prieigą prie garaže, kur buvo įvykdytas nusikaltimas, įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų. Kad Ispanijoje rastas buvusio Rusijos lakūno kūnas pranešta pirmadienį, informaciją apie M. Kuzminovo mirtį patvirtino ir Ukrainos žvalgyba.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, komentuodamas piloto mirtį, pareiškė, kad, vadovaujantis ukrainiečių pateiktu pasiūlymu, M. Kuzminovas turėjo likti Ukrainos teritorijoje, kur tikrai „būtų buvęs apsaugotas“.

Anot žiniasklaidos, vyras pastaruoju metu turėjo Ukrainos pasą ir gyveno Ispanijoje svetima pavarde. Valstybinė televizija Maskvoje rudenį pranešė, kad rusų žvalgyba gavo nurodymą nužudyti tėvynės išdaviku laikoma pilotą.

Kuzminovas praėjusių metų rugpjūtį su Mi-8 tipo sraigtasparniu kirto sieną ir nusileido Ukrainoje. Vėliau paaiškėjo, kad Ukrainos žvalgyba surengė unikalią specialiąją operaciją, kurios metu užverbavo pilotą. Kyjivas jam už perbėgimą skyrė 460 000 eurų.