Žemės drebėjimas įvyko 15,5 km gylyje. Epicentras buvo maždaug už 25 km į pietryčius nuo Hualieno rytinėje Taivano dalyje, pranešė CWA. Po jo sekė keli stiprūs pakartotiniai smūgiai.

Kai kurie pastatai Hualiene buvo smarkiai apgadinti dėl stiprių požeminių smūgių, pranešė vietos žiniasklaida.

Per žemės drebėjimą prie Taivano krantų, oficialiais duomenimis, žuvo mažiausiai septyni žmonės ir daugiau nei 700 buvo sužeista. Be to, apgadinta daug pastatų, kai kurie jų – smarkiai. Iš viso institucija vidudienį (vietos laiku) pranešė apie daugiau kaip 900 įvairių nelaimingų atsitikimų.

Žemės drebėjimai Taivane nėra reti, nes daugiau kaip 23 mln. gyventojų turinti šalis yra ant dviejų tektoninių plokščių ribos. Keliuose didžiuosiuose salos, turinčios daugiau kaip 23 mln. gyventojų, miestuose buvo sustabdytas viešasis geležinkelių transportas ir greitųjų traukinių eismas.

Nedidelis cunamis pasiekė netoliese esančias Japonijos salas Jonaguni, Išikaki ir Mijako Okinavos prefektūroje, pranešė Japonijos meteorologijos agentūra.

1999 metų rugsėjį Taivano salą, esančią ant Eurazijos plokštės ir Filipinų plokštės ribos, sukrėtė 7,3 balo stiprumo žemės drebėjimas, per kurį žuvo daugiau kaip 2 400 žmonių.

Kinija pasisiūlė padėti Taivanui po to, kai trečiadienį salą sukrėtė stiprus žemės drebėjimas. Kinija stebi padėtį ir yra pasirengusi suteikti pagalbą likviduoti nelaimės pasekmes. Taivaną nepriklausoma vyriausybė valdo nuo 1949 m., tačiau Kinija šią demokratinę savivaldą laiko savo teritorija.