Šiaurės Korėjos lyderis veikiausiai pasitiki šia transporto priemone. Ji, nors ir lėta, tačiau specializuota, be to, egzistuoja ir tradicija: atsiskyrėliškos šalies lyderiams įprasta keliauti traukiniais.

Nuo tada, kai 2011 metų pabaigoje pradėjo vadovauti Šiaurės Korėjai, Kim Jong Unas traukiniu vyko į Kiniją ir Vietnamą. Kelionę geležinkeliu jis rinkosi per ankstesnį, 2019 metais įvykusį savo vizitą Rusijoje.

Šiaurės Korėjos įkūrėjas Kim Il Sungas (Kim Ir Senas), Kim Jong Uno senelis, per visą valdymo kadenciją, trukusią iki pat mirties 1994-aisiais, į užsienio šalis, kaip ir anūkas, vykdavo traukiniu. Tris kartus Rusijoje lankęsis Kim Jong Il (Kim Čong Ilas), Kim Jong Uno tėvas, taip pat rinkosi vien traukinius.

Remiantis išplatintu pranešimu, jis mirė nuo širdies priepuolio, būdamas viename iš savo traukinių. Vagonas, kuriame ankstesnį Šiaurės Korėjos lyderį užklupo mirtis, dabar išstatytas jo mauzoliejuje. Traukinį galima laikyti centrine Šiaurės Korėjoje skleidžiamos propagandos ašimi.

Tenykščiais naujienų kanalai nuolatos pasakojama, kaip šalį valdančios šeimos atstovai leidžiasi į ilgas keliones geležinkeliu, kad susitiktų su įvairiose šalies vietose gyvenančiais eiliniais žmonėmis.