Kalbėdamas su karinių oro pajėgų pilotais, jis teigė, kad Jungtinių Amerikos Valstijų vadovaujamas Aljansas plečiasi į rytus, link Rusijos, nuo tada, kai 1991-aisiais subyrėjo Sovietų Sąjunga, tačiau patikino, kad Maskva neplanuoja pulti NATO valstybės narės.

„Visiška nesąmonė. Turiu omenyje kalbas, kad galime pulti Lenkiją, Baltijos šalis. Čekus irgi gąsdina, kad pulsime. Kažkokie kliedesiai. Tai dar vienas būdas apgauti savo gyventojus ir priversti juos užsikrauti finansinę naštą, padidinus išlaidas gynybai, ir nieko daugiau“, – tikino Putinas.

Kremlius, teigiantis, kad Amerika kovoja su Rusija, duodama Ukrainai pinigų, ginklų ir žvalgybinės informacijos, pažymėjo, jog santykiai su Vašingtonu, ko gero, dar niekada nebuvo tokie prasti. Paklaustas apie Ukrainai pažadėtus naikintuvus „F-16“, Vladimiras Putinas atsakė, kad jie nepakeis situacijos Ukrainoje.

Prieš Vladimiro Putino pareiškimą Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pakomentavo, kad naikintuvai turėtų pasiekti Ukrainą ateinančiais mėnesiais. Šalių koalicija pažadėjo padėti apmokyti Ukrainos pilotus.