Sausio 2 dieną Rusija į Ukrainą paleido daugiau kaip 70 raketų. Viena iš jų buvo numušta virš gelbėjimo centro, ir raketų nuolaužos nukrito vos už kelių šimtų metrų nuo Junos aptvaro. Už šį centrą atsakinga 51 metų Natalija Popova, prižiūrinti gyvūnus, sakė, kad nors Juna fiziškai jaučiasi vis geriau, ją ši patirtis labai prislėgė.

„Blogai. Fiziškai ji kasdien stiprėja, bet jos psichologinė būklė yra blogesnė nei tuomet, kai ji atvyko į mūsų centrą. Jei paklausite, ko ji nebijo, nežinosiu, ką atsakyti. Prabėgančios katės, šuns... Aš net negaliu jos pašerti, nesukeldama jai streso“, – sakė N. Popova.

Šiame gelbėjimo centre, be kitų gyvūnų, yra prisiglaudę penki liūtai, trys tigrai, viena lūšis, vilkas ir dvi lapės.

N. Popova stengiasi kuo greičiau evuoti gyvūnus per sieną į Europos Sąjungą, tačiau sako, kad laikui bėgant, rasti gyvūnams prieglobstį Europoje tampa vis sunkiau.

Artėjant antrosioms karo Ukrainoje metinėms, Rusija toliau raketomis ir dronais apšaudo Ukrainos miestus. Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas nurodė, kad per pastaruosius du mėnesius Rusijos pajėgos paleido daugiau kaip 600 raketų ir daugiau kaip 1 tūkst. dronų.