Tai sena tradicija. Fejerverkų mūšis rengiamas per stačiatikių Velykas. Šiais metais jis prasidėjo apie vidurnaktį iš šeštadienio, gegužės 4-osios, į sekmadienį, gegužės 5-ąją. Dviejų besivaržančių bažnyčių parapijiečiai paleidžia tūkstančius fejerverkų į konkurentų bažnyčios varpinę.

Agios Markos ir Panagia Erithiani bažnyčioms priklausantys salos gyventojai fejerverkus išdėlioja ant kalvų, esančių priešingose pusėse. Savadarbiai fejerverkai, į kurių sudėtį įeina siera ir parakas, gaminami gerokai iš anksto. Nepaprastai populiarus mūšis masina Graikijoje viešinčius turistus. Tiesa, jis dvejus metus neįvyko dėl COVID-19 pandemijos, tačiau 2023 metais fejerverkai vėl skriejo nakties dangumi.

Kaip byloja legenda, dar XIX a. pradžioje, kai Graikiją buvo okupavusi Osmanų imperija, vietos gyventojai per krikščioniškas Velykas šaudydavo iš patrankų, o minėtųjų dviejų bažnyčių parapijiečiai varžydavosi, kieno patrankos įspūdingesnės.

1889-aisiais Osmanų imperijos valdovai patrankas konfiskavo, nes bijojo, kad jos bus panaudotos per sukilimą prieš okupantus. Ilgainiui patrankas pakeitė mažiau pavojingi fejerverkai.