Ne veltui šalyje veikia net 430 alaus daryklų. Lankytojų centras „Belgian Beer World“ atidarytas neoklasikiniame pastate, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi Briuselio vertybinių popierių birža, renovuotame už 90 mln. eurų. Lankytojai sužinos apie „Belgitude“ – Belgijos identitetą – ir belgiško alaus skirtumus, lyginant su kitomis alaus rūšimis: keturi fermentacijos metodai, specialūs buteliai kiekvienam skirtingam alui ir t. t.

Belgijoje verdamas 1 600 skirtingų pavadinimų alus, o šios šalies alaus vartojimo kultūra 2016 m. buvo įtraukta į UNESCO saugotinų tradicijų sąrašą. Naujajame centre galima sužinoti, kaip alus buvo verdamas viduramžiais, kai šis gėrimas buvo laikomas saugia alternatyva nešvariam vandeniui, o apyniai buvo pradėti naudoti kaip konservantas – ir tebenaudojami iki šiol.

Turo pabaigoje virtualus barmenas pasiūlys išgerti alaus pastato stogo terasoje esančiame bare. Tiesa, Briuselyje yra alaus muziejus, bet jis visai neįspūdingas, neskaitant senovinės alaus virimo įrangos ir informacijos apie aludarystę.

Mero teigimu, per pirmuosius metus „Belgian Beer World“ tikimasi sulaukti 300 tūkst. lankytojų. Bilietas suaugusiesiems kainuoja 17 eurų.