„Galiu pasakyti, kad nekenčiu varžybų. Man patinka kelias iki varžybų. Varžybose žinau, kad reikės kentėti, daug skaudės, bet toks mano pasirinkimas ir reikia praeiti tą“, – Delfi tinklalaidėje „Sportinė forma“ pripažino A. Sorokinas.

Tačiau šį skausmą atperka pergalės ir titulai.

Gruodžio 1-2 d. Taipėjuje 24 val. bėgimo pasaulio čempionate A. Sorokinas įveikė 301 km ir 790 m bei apgynė 2019 m. iškovotą planetos čempiono titulą.

Dabar A. Sorokino laukia poilsis – nors ir šio metu sporto jis neapleidžia. Vėlesnis varžybų grafikas preliminariai sudėliotas, o vienas įrašas jame kiek baugina net patį ultrabėgiką.

„Balandžio mėnesį Vilniuje planuojame rengti 100 km bėgimo varžybas, o tada žiūrėsime. Kitais metais vyks pirmasis oficialus 48 valandų bėgimo pasaulio čempionatas Jau treneris man kažką sako, bet man dar galvoje netelpa, atrodo, kad tai visiška beprotybė. Bet gal“, – juokiasi A. Sorokinas.

Visas pokalbis su A. Sorokinu apie šeimos palaikymą, 24 valandų bėgimo specifiką, populiarumą ir įveikiamus kilometrus – tinklalaidėje „Sportinė forma“.