Devyniolikamečio futbolininko vardas puikiai pažįstamas į Paryžiaus šiaurės rytus esančios Bondi komunos gyventojams. Šiame regione K. Mbappe užaugo ir būdamas vaikas žaidė vietiniame „AS Bondy“ klube.

Ypatingais gabumais apdovanotas sportininkas, sulaukęs vos 14-os, papildė „AS Monaco“ klubo gretas. Vis dėlto nuolat lydinti sėkmė niekada neaptemdė jam proto ir neprivertė pamiršti savo šaknų. Taip nenutiko ir tada, kai 2018 metais už įspūdingą 145 mln. eurų honorarą jis perėjo į Paryžiaus „Saint-Germain“.

K. Mbappe tėvas yra iš Kamerūno kilęs futbolininkas ir treneris, o motina – profesionali rankininkė iš Alžyro. Gimdytojai nuo mažumės diegė sūnui dėkingumo gimtajai bendruomenei jausmą. Vieta, kurioje prabėgo sportininko vaikystė, – tai tarp dviejų greitkelių įsikūrusi komuna.

Praeitą mėnesį K. Mbappe prisidėjo prie vietiniame Jeano Renoiro koledže besimokančių moksleivių kelionės į Rusiją finansavimo. Padėti finansiškai K. Mbappe nutarė tada, kai vienas iš mokyklą remiančių partnerių netikėtai pasitraukė iš projekto.

Apie labdaringą gestą pats K. Mbappe kalbėti nelinkęs. Tiesą sakant, prancūzų žiniasklaidos išplatintų pranešimų apie tai, kad už dalyvavimą pasaulio futbolo čempionate gautą honorarą yra paskyręs labdarai, jis taip ir nepatvirtino.

Paryžiaus priemiesčio gyventojai be galo didžiuojasi K. Mbappe pasiekimais. Kita vertus, niekas jais per daug nesistebi, mat nuo pat pradžių tikėjo savo kraštiečio talentu.