Skaudus pralaimėjimas buvo netikėtas smūgis pirmoje susitikimo pusėje neblogai žaidusiai Meksikos komandai, tačiau sėkmė šį kartą visgi buvo brazilų sąjungininkė. Per spaudos konferenciją apmaudo neslepiantis Meksikos treneris kritikavo brazilų rinktinės vedlio Neymaro pomėgį menkiausiai progai pasitaikius sutirštinti spalvas.

Juanas Carlosas Osorio sakė, kad bene labiausiai jį nuvylęs epizodas buvo, kai tariamos agonijos apimtas Neymaras parkrito po akivaizdžiai nestipraus kontakto su Meksikos futbolininku Migueliu Layunu. Dėl šio incidento susitikimas buvo sustabdytas net keturioms minutėms.

„Manau, kad mes didžiąją susitikimo dalį kontroliavome situaciją, tačiau, deja, o tai didelė gėda futbolui, iššvaistėme labai daug brangaus laiko dėl vieno žaidėjo. Manau, kad tokie žaidimėliai nedaro garbės futbolui, o antrąją susitikimo pusę mums pradėjo nesisekti dėl teisėjavimo. Manau, kad žaidimas be reikalo buvo stabdomas ir vilkinamas, mano vyrus tai labai išvargino. Buvo epizodas, kai žaidimas nutrauktas net keturioms minutėms. Tai labai blogas precedentas ir netinkamas pavyzdys tiek visai futbolo bendruomenei, tiek šį žaidimą dievinantiems vaikams. Futbolas – džentelmenų žaidimas. Manau, kad čia nėra vietos pigiai vaidybai“, - sakė Meksikos rinktinės treneris Juanas Carlosas Osorio.

Neymaras į kritiką sureagavo pareikšdamas, kad visi neigiami komentarai tėra bandymas jam pakenkti.