Rungtynes spurtu 5:0 pradėję aikštelės šeimininkai pirmavo. Klaipėdiečiams pirmuosius taškus pelnė Deividas Gailius, pataikydamas tolimą metimą (3:5). Abi ekipos ir toliau kovojo dėl kiekvieno aikštelės centimetro, o kėliniui įpūsėjus mažeikiškiai turėjo minimalią persvarą (10:9). Po Raimundo Danio ir Vytauto Pikalavičiaus taškų „Mažeikiai“ šiek tiek atitrūko (14:9), bet Simas Galdikas sumetė abu baudos metimus ir skirtumą vėl sušvelnino. Lyg to būtų maža, aikštelės šeimininkai užsidirbo techninę pražangą ir klaipėdiečiai dar priartėjo (14:12), tačiau Paulius Beliavičius aikštės viduryje perėmė kamuolį ir atstatė keturių taškų pranašumą (16:12). Visgi, klaipėdiečiai nesudėjo rankų ir baigiantis pirmam kėliniui išsiveržė į priekį – 19:18.

Antrąjį kėlinį taikliu dvitaškiu pradėjo Simas Galdikas, bet Ignas Vaitkus atsakė dviem taškais su pražanga (21:21). Valdo Vasyliaus, Martyno Mažeikos bei Mindaugo Girdžiūno pastangomis klaipėdiečiams pagaliau pavyko įgyti labiau apčiuopiamą pranašumą (34:25), o iki ilgosios pertraukos likus kiek mažiau nei 2 minutėms, „Neptūnas“ pirmavo ir dviženkliu skirtumu (39:29).

Trečiojo kėlinio pradžia nebuvo rezultatyvi. Pirmųjų taškų antroje rungtynių pusėje reikėjo laukti beveik 3 minutes, o nusistovėjusią tylą nutraukė klaipėdiečių legionierius Mustafa Shakuras (43:31). Netrukus prabilo ir aikštelės šeimininkai, kurie taip pat atsilygino dviemis taškais (43:33). Komandos ir toliau keitėsi rezultatyviomis atakomis, o iki trečiojo ketvirčio pabaigos likus žaisti 5 minutes, Klaipėdos „Neptūnas“ kontroliavo situaciją (49:37). Per likusią kėlinio pusę vaizdas nei kiek nepasikeitė ir po 30 žaidimo minučių mažeikiškiai turėjo 9 taškų deficitą – 49:58.

Ketvirtąjį kėlinį pradėjo Justo Sinicos tolimas metimas, netrukus Donatas Zavackas sumetė abi baudas ir „Neptūnas“ įgijo 14 taškų pranašumą (63:49). Po „Mažeikių“ paprašytos minutės pertraukėlės „Neptūnas“ toliau terorizavo varžovus (69:49) ir netrukus visiškai perlaužė rungtynių eigą savo naudai. Įpūsėjus kėliniui mažeikiškiai ir toliau nerado priešnuodžių klaipėdiečiams bei turėjo 19 taškų deficitą (55:74). Aikštelės šeimininkams jau nebebuvo jėgų ką nors pakeisti ir nuaidėjusi ketvirtojo kėlinio sirena, skelbė Klaipėdos „Neptūno“ pergalę – 81:69.

Nuotraukų galeriją rasite čia.

„Mažeikiai“: Ignas Razutis 12 tšk., Raimundas Petrauskas 10 tšk., Paulius Beliavičius 10 tšk., Raimundas Danys 8 tšk.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 20 tšk., Deividas Gailius 14 tšk., Simas Galdikas 10 tšk.