Pirmojoje vakar dienos varžybų dalyje – dviejuose atvirojo konkūro rungtynėse triumfavo Sofija Salatkaitė su žirgu Verdžiu, laimėję rungtį nr. 5 su persirungimu (kliūčių aukštis iki 100 cm) bei Tadas Šeškas su Baterflay, iškovoję pirmąją vietą atvirojo konkūro rungtyje nr. 6 su persirungimu (kliūčių aukštis 120 cm).

Po starto nacionalinės klasės atvirose varžybose savo pasirodymą bei kovą dėl apdovanojimų pradėjo tarptautinės klasės – CSI2 ir W/CSIYH1 varžybų dalyviai.

Geriausiai CSIYH1 klasės jaunų žirgų (6-7 m.) konkūro nr. 8 (kliūčių aukštis 125-130 cm) rungtyje pasirodė Matas Petraitis su žirgu Dylano M, kurie aplenkė rusę Olgą Chechiną (su Carandache2) ir kitą lietuvį Aleksą Seilių (su Haiti).

CSI2 klasės „Greičio ir muzikos“ konkūro varžybose (kliūčių aukštis 130-140 cm) nepralenkiami buvo Darius Akelis su žirgu Reiliu. Už nugaros lietuviui liko estas Kertu Klettenbergas (su Toscana) ir Danielius Gutkauskas (su Kiante D).

Paskutinėje varžybų CSI2 klasės konkūro tarptautinės žirgų federacijos (FEI) organizuojamo pasaulio čempionato kvalifikacinėje rungtyje (kliūčių aukštis 160 cm) geriausiai sekėsi lenkui Michailui Kazmierczakui su žirgu Stakorado. Ant nugalėtoju pakylos antrojo laiptelio lipo estas Kertu Klettenbergas (su Ulrike R), trečias liko lietuvis Kristupas Petraitis (su Lordano).

Per tris renginio dienas žiūrovai Šiaulių arenoje galėjo išvysti daugiau nei 200 žirgų ir jų raitelių pasirodymų šešiolikoje konkūro rungčių. Į Saulės miestą suvažiavo dalyviai iš septynių pasaulio valstybių.