„Mercedes“ komandos lenktynininkas, praeitą sekmadienį Teksase iškovojęs jau trečią pasaulio čempiono titulą savo karjeroje ir 10-ąją pergalę šiame sezone, tvirtina ir toliau neužleisiantis lyderio pozicijos – kol pajėgsiąs.

Anot lenktynininko, pastarosios dienos buvo labai sunkios, jis jaučiasi išsekintas didžiulio streso ir spaudimo. Nors Ostine ir atrodė ramus bei pasitikintis savimi, Meksikoje jis išdrįso žurnalistams papasakoti, kaip jaučiasi iš tikrųjų. Puiki proga tai padaryti pasitaikė trečiadienį per smagų renginį, kurio metu jis lipo į ringą ir susirėmė su profesionaliais veidus po kaukes dengiančiais imtynininkais. Ir čia jis turėjo progą įrodyti savo pranašumą. Be to, gavo ir dovanų – įmantriai dekoruotą kaukolę.

Šį savaitgalį Meksikoje bus švenčiama garsioji Mirusiųjų diena (Dia de Muertos): spalvingos ir įvairiausiais sudėtingais ornamentais puoštos kaukolės ir dekoratyvūs skeletai – būtinas jos elementas.

Pasirinktas gyvenimo kelias lemia, kad lenktynininkas dažnai skraido per Atlantą, daug laiko praleidžia lėktuvuose, tad stengiasi laisvą laiką praleisti kuo įmanoma smagiau ir prasmingiau.

„Viską, ką darau, darau sąmoningai. Puikiai suprantu, koks trumpas gali būti žmogaus gyvenimas, todėl ir gyvenu taip, kaip gyvenu – iš visos širdies. Esu patyręs netekties skausmą, praradęs artimųjų ir bičiulių, kurie gyvenime daugiau nieko nedarė – tik dirbo, dirbo, dirbo ir dar kartą dirbo. Jie nesugebėjo rasti pusiausvyros, kurią, mano galva, man pavyko susikurti. Gyvenimo pabaigoje ateina supratimas, ką darei ne taip, kur perlenkei lazdą. Pamenu, kaip prieš mirtį teta man kalbėjo: „Sunkiai dirbau visą savo gyvenimą, neturėjau kada pasidžiaugti, daryti tai, kas būtų teikę džiaugsmo, daryti tai, ko iš tikrųjų norėjau“. Dėl šios paprastos priežasties darau tai, ką darau – sunkiai dirbu, bet moku ir kaip reikiant atsipalaiduoti“, - pasakojo lenktynininkas Lewisas Hamiltonas.