L. Grigelio nuomone, už Lenkijos rinktinę tarp 13 antro pagal pajėgumą diviziono komandų stipresni tik pernai iš elito netikėtai iškritę ispanai, turintys net 13 atstovų pirmame geriausių planetos žaidėjų šimtuke.

Esą lenkai pranašesni ne tik už ukrainiečius, laukiančius kapitono Radoslawo Szymaniko vadovaujamos komandos antrame varžybų etape, bet ir tokias ekipas kaip Slovakija ar Rusija.

„Lenkai – stiprūs, geresni už mus. Jie tai ir patvirtino, ypač Jerzy Janowiczius. Aišku, sekmadienį jis žaidė žymiai geriau už Ričardą Berankį. Bet nemanau, kad mums nebuvo jokių šansų. Aš pats turėjau galimybių žaisdamas su Jerzy, dvejetų mače jų taip pat buvo“, – samprotavo L. Grigelis.

Jei Lenkija liepą išties pranoktų Ukrainą, lietuviams dėl išlikimo I grupėje tektų žaisti būtent su pastarąja komanda. Po dvejų metų pertraukos Deviso taurės susitikimą Lietuvos rinktinė žaistų namuose.

„Jau Plocke jautėme stiprų atvykusių sirgalių palaikymą. Įsivaizduokite, kas dėtųsi, jei žaistume savoje arenoje, sergant 5 ar 6 tūkstančiams“, – sakė L. Grigelis.