Finale „marčiulioniukai“ svečius į nokdauną pasiuntė jau pirmame kėlinyje, kurio metu susikrovė 20 taškų pranašumą (36:16). Tačiau V.Knašiaus krepšinio mokyklos komanda nežadėjo pasiduoti ir daugiausiai klaipėdiečio Lauryno Beliausko pastangomis sumažino atsilikimą iki 7 taškų (47:54). Trečiame kėlinyje žaidimas vėl išsilygino ir geriau atkarpą sužaisdavo tiek viena, tiek kita komanda. Vis tik paskutinę minutę klaipėdiečiai sumažino atsilikimą iki 3 taškų (70:73). Ketvirčio kėlinio pradžioje pajūrio krepšininkai išlygino rezultatą, tačiau netrukus Š.Marčiulionio KA krepšininkai vėl nutolo. Viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis, kur sėkmingiau puolime žaidę vilniečiai išsaugojo pranašumą.

Nugalėtojų gretose Martynas Maskolaitis pelnė 24 taškus ir atkovojo 11 kamuolių, Jokūbas Švambaris pelnė 21 tašką ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o Arnas Beručka pridėjo 15 taškų. V.Knašiaus KM komandoje Laurynas Beliauskas ir Arūnas Mikalauskas surinko po 23 taškus, Matas Andruškevičius pridėjo 20.

Trečiąją vietą iškovojo Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro komanda. Kauniečiai be dviejų savo lyderių 77:60 įveikė Vilniaus krepšinio mokyklos komandą.
Šiame susitikime lygi kova truko du kėlinius, po kurių finalo ketverto šeimininkai Vilniaus KM auklėtiniai pirmavo 2 taškų skirtumu. Trečiame kėlinuke „saboniukai“ perėmė žaidimo kontrole ir išsiveržė į priekį. Viskas sprendėsi per paskutines 10 minučių. Ketvirčio viduryje pataikę kelis tolimus metimus iš toli kauniečiai įgijo dviženklį pranašumą ir nors vilniečiai stengėsi pakeisti rungtynių eigą, tačiau bronzos medalių Sabonio KC ekipa iš savo rankų nebeišleido.

Nugalėtojų gretose Mykolas Dieninis pelnė 26 taškus ir atkovojo 13 kamuolių, Augustas Žilinskas pridėjo 14 taškų, atkovojo 9 ir perėmė 5 kamuolius, o Andrius Vitkauskas ir Ervinas Staugaitis pelnė po 10 taškų. Vilniaus KM komandoje Justas Šukelis surinko 11 taškų, Domantas Želvys įmetė 10, o Rimantas Daunys – 8.

„Po pralaimėjimo pusfinalyje buvo labai sunku nusiteikti kovai dėl bronzos medalių, buvo sunku tiek komandai, tiek man“, - sakė Sabonio KC treneris Andrius Brusokas. – Kelionė į Kauną po pralaimėjo buvo ilgiausia mano gyvenime, autobuse buvo mirtina tyla. Tačiau tokius dalykus reikia priimti, kaip gyvenimo išbandymus. Mes nepralaimėjome 40 taškų skirtumu, kovėmės, tai buvo finalo vertos rungtynės. Aš džiaugiuosi, kad mums pavyko atsigauti ir iškovoti trečią vietą.

Šįkart turėjome naujų netikėtumų, temperatūra pakilo ir rungtyniauti negalėjo nei Martynas Echodas, nei Arnoldas Kulboka. Tačiau tai nebuvo pirmas kartas, kai mes žaidėme be jų. Kai sunku aikštėje emocinio lyderio vaidmens imasi Mykolas Dieninis, jis ir šiandien tai pademonstravo pelnydamas 26 taškus. Mūsų visų kartu 7 metų kelias buvo labai permainingas, mus lydėjo perversmai. M.Echodas dviems metams buvo išėjęs į Kauno krepšinio mokyklą „Aisčiai“, Martynas Pacevičius išvyko į Ameriką, po praėjusių metų mes netekome savo įžaidėjo Roko Garbuliausko, kuris irgi patraukė į Ameriką.

Kiekvienas čempionatas mums buvo skirtingas, vis iš naujo lipdėme komandą. Džiugu, kad prieš metus pavyko iškovoti 2 vietą, dabar 3, nes anksčiau mes buvome užstrigę ketvirtfinalyje, kur nepatekome į ketvertą 4 metus iš eilės“.

Į finalo ketverto simbolinį penketą pateko Martynas Maskolaitis ir Arnas Beručka (abu iš Š.Marčiulionio KA), Laurynas Beliauskas (V.Knašiaus KM), Mykolas Dieninis (Sabonio KC) ir Evaldas Daunys (Vilniaus KM).