Apylygis žaidimas vyko tik pusę pirmojo kėlinio. Progų pasižymėti iki pertraukos turėjo abi komandos, bet įvartį pelnyti pavyko tik lietuviams. Išvakarėse du įvarčius po mažųjų kampinių į Maltos vartus įmušęs Žygimantas Balsiukas jau 8 min. vėl pasinaudojo šia standartine padėtimi.

Deja, gera pradžia nesulaukė tokio pat tęsinio. Iki pertraukos Lietuvos rinktinė mušė 6 mažuosius kampinius, tačiau dažnai ir vėl net nepavykdavo atlikti smūgio.

Antrajame kėlinyje Lietuvos riedulininkai ėmė žaisti agresyviau ir per visas 35 min. varžovams leido vos keletą kartų pereiti į savo aikštės pusę. Toks dominavimas leido kurti progas vieną po kitos, tačiau įvarčio teko laukti iki pat 50 min.

Tuomet lietuvių atakos metu šiurkščiai suklydo teisėjas. Po Kipro riedulininko pražangos arbitras iš karto sušvilpė ir paskelbė mažąjį kampinį, nors lietuviai toliau kontroliavo kamuolį. Kai po akimirkos buvo pelnytas įvartis, teisėjas tik atsiprašydamas kilstelėjo rankas.

Vis dėlto arbitrui labai apgailestauti dėl klaidos neteko, nes įvartis netrukus vis tiek krito. Lietuviai mušė tris mažuosius kampinius iš eilės, antrojo metu Ž. Balsiukas pataikė į virpstą, o trečiuoju bandymu padvigubino lietuvių persvarą.

Taškas rungtynėse buvo padėtas 55 min., kai Vaidotas Kringelis galingu smūgiu užbaigė puikų solo reidą.

Po šio epizodo Kipro rinktinės treneris iš Škotijos įleido į aikštę atsarginį vartininką, kuriam teko dar keletą kartų gelbėti savo komandą nuo įvarčio.

Pergalė Lietuvos rinktinei užtikrino pirmąją vietą B grupėje ir kelialapį į pusfinalį. Paskutiniąsias pirmojo etapo rungtynes mūsiškiai žais trečiadienį 17 val. su grupės autsaidere Suomija, kuri nusileido Maltos komandai 1:5. Rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI TV.