„Taip, tikrai, jie mus priėmė nuostabiai. Pasijutome labai laukiami, labai laimingi, turiu galvoje, na gi, mes esame Brazilijoje. Su brazilais jokių problemų, viskas yra tobula“, - sakė vienas meksikiečių sirgalių.

Prasidėjus pasaulio futbolo čempionatui, atrodė, kad dauguma brazilų, pradedant sirgalių armijomis ir baigiant prekeiviais ir net smėlio skulptūrų statytojais, sustojo svetingai pasitikti pasaulio.

„Dirbu savo darbą dėl pramogos, kad pasitikčiau visus žmones, atvykusius stebėti čempionato ir pamatyti mūsų šalies, mūsų žemės. Jūs laukiami iš visos širdies, nes taip mes pasitinkame kiekvieną žmogų, nesvarbu, iš kokios jis šalies, kokia jo religija, rasė ir kiti skirtumai“, - kalbėjo smėlio skulptorius Carlosas Xavieras.

Atsidavęs Anglijos rinktinės sirgalius Mitchas Astoras, lankęsis keliuose Pasaulio futbolo čempionatuose, teigė, kad jo įspūdžiai niekuo neprimena bauginančių prognozių.

„Mes buvome Pietų Afrikos Respublikoje, mes buvome Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ukrainoje, Portugalijoje, Vokietijoje. Tai pirmas kartas Pietų Amerikoje ir iki šiol viskas buvo tiesiog puiku. Oro uoste taip pat jokių problemų. Tikrai, buvome užėję į vieną puikią mažą kavinukę ir vyrukas tiesiog atnešė mums daugybę dalykų, kad išsirinktumėm. Negalėjo būti geriau“, - sakė anglų turistas Mitchas Astoras.  

Atrodo, kad šalis tikru Brazilijos stiliumi viską padarė paskutinę minutę ir pasitiko futbolo gerbėjus iš viso pasaulio, surengdama jaudinančias pirmenybes su pakilimais ir nuosmukiais.