„Man buvo akivaizdu, jog jie patyrė nepakeliamą spaudimą iš išorės. Viskas susidėjo – juk jie labai jauni futbolininkai, čempionatas vyko jų gimtojoje Brazilijoje, didelis gerbėjų spaudimas pasirodyti kuo geriau, visi elgėsi su jais taip, tarsi trofėjus jau būtų jų rankose, vadino čempionais, o rungtynės buvo sunkios, labai sudėtingos, aikštėje tvyrojo įtampa, virė emocijos, kol galiausiai taurė buvo perpildyta – emocijos pratrūko“, - sakė psichologas Rodrigo Aciolo Moura.

Nepaisant to, jog socialinė ir tradicinė žiniasklaida deklaravo šalies mirtį, prakeiksmą, žaidėjų ir politikų laukiančią bausmę, psichologas paragino žmones susilaikyti nuo drastiškų pareiškimų.

„Pasvarstykite. Pagalvokite, kas blogiau – žaidėjo mirtis ar trauma. Buvo žmonių, kurie, Neymarui patyrus traumą, kalbėjo apie Brazilijos rinktinės mirtį. Ne, viskas tikrai ne taip paprasta, sudėtingas reikalas. Komanda nusipelnė pagarbos ir dėkingumo už tai, kaip susidorojo su šia situacija, jie tiesiog akyse subrendo – artimo kolegos ir komandos nario netektis per tokias svarbias rungtynes praturtino ir subrandino. Daug žmonių to nesitikėjo, o jie parodė tikrą emocinę brandą, ne pasimetimą, o brandą“, - tikino R. A. Moura.

Psichologas pabrėžia, jog komanda nusipelnė pagarbos, o ne paniekos ir pasmerkimo.

„Nemanau, jog kas nors gali jaustis labiau nusivylęs nei pati komanda. Jie labai sunkiai dirbo, stengėsi, apie tai svajojo. Būtent futbolininkai yra tie, kurie visą mėnesį gyveno didžiulėje įtampoje, jiems buvo beprotiškai sunku. Šiuo metu svarbiausia tai, jog žmonės suprastų, kaip jie jaučiasi, o ne pultų negalvodami kritikuoti ir drabstytis purvais. Juos turi palaikyti visi – gerbėjai, draugai, šeima, treneriai. Stiprybės bei supratimo reikia ir treneriui, kuriam pakako išminties nepasimesti ir nepalūžti – juk Pasaulio futbolo čempionatas dar nesibaigė“, - yra įsitikinęs R. A. Moura.