„Jeigu „Žalgiris“ vėl nepataikys iš toli (3/18 tritaškiai Vilniuje – Krepšinis.lt), „Lietuvos rytas“ tikrai turi šansą pasiimti vieną kitą pergalę. Bet aš užtikrinu, kad Šaras išanalizuos šias rungtynes labai gerai ir žalgiriečiai gynyboje atrodys daug solidžiau“, – prognozavo DELFI konferencijoje apsilankęs buvęs krepšininkas, o dabar treneris Gintautas Vileita.

Kuris scenarijus realesnis – ar kad „Lietuvos rytas“ dabar pajuto pasitikėjimą savo galiomis ir kibs „Žalgiriui“ į atlapus 6-7 rungtynių serijoje, ar kad kaip tik pažadino žaliai baltą žvėrį, kuris sudraskys vilniečius į skutus per artimiausius tris mačus?

„Tegul „Lietuvos rytas“ tik žaidžia taip, kaip pirmadienį, ir mes turėsime labai įdomų LKL finalą. Net jeigu vilniečiai nelaimės Kaune, jiems tai nieko baisaus, nes jie jau žino, kad namuose gali nugalėti.

Be abejo, „Žalgiris“ padarys išvadas ir namuose žais tikrai ne taip vangiai. Bet dabar „Žalgiriui“ bus sunkiau. Jis turi laimėti pas save, atvažiuoti į Vilnių ir išsivežti pergalę iš čia, kad būtų truputį ramiau. Taip, turbūt daugiau šansų, kad bus 4:1, bet gali viskas apsiversti. Dabar finalo seriją prognozuoti labai sunku“, – kalbėjo G. Vileita.

Vertindamas teisėjų darbą, jis suabejojo tam tikrais jų priimtais sprendimais.

„Š. Jasikevičius pasakė savo pastebėjimus ir kai kurie jie buvo teisingi. Aišku, kiekvienas treneris žiūri į savo komandą ir tai, kaip ją apginti. Ar dėl to „Lietuvos rytas“ laimėjo? Taip, jeigu tie švilpukai būtų nuėję į „Žalgirio“ pusę, galbūt ir jis būtų laimėjęs, gal nebūtų buvę ir M. Lukauskio tritaškio ar viskas nebūtų net iki to nuėję.

Tai, kad „Žalgiris“ davė šansą „Lietuvos rytui“ laimėti, tai va čia yra jo problema. Tai reikia akcentuoti ir prisiimti kaltę žalgiriečiams, kad jie leido vienam ar dviem švilpukams nulemti pergalę. Šioje serijoje „Žalgiris“ neturėtų to daryti“, – pabrėžė G. Vileita.