Paliekantis muzikos pasaulį R. Astley pareiškė būdamas vos 27 metų. Praėjo 23 metai, ir su niekuo nesupainiojamo balso dainininkas po daugiau nei dešimtmečio pertraukos pristato naują studijinį albumą simbolišku pavadinimu „50“. Tai reveransas jo amžiui, o sugrįžimui pristatyti pasirinktas singlas simbolišku pavadinimu „Keep Singing“.

Bandydamas paaiškinti, kodėl tiek metų nepristatė solinio albumo, R. Astley pareiškė, esą iš pradžių paprasčiausiai „stigę drąsos“, tačiau galiausiai apsispręsti padėjo palaikymas socialinėje žiniasklaidoje.

„Iš pradžių tikrai rimtai negalvojau įrašyti naujo albumo, stigo drąsos. Kaip jaučiausi? Daugmaž „o kam toks naujas albumas galėtų rūpėti?“. Savo kailiu įsitikinau, kad socialinė žiniasklaida gali labai itin veiksmingai pakeisti požiūrį į tam tikrus dalykus. Tai erdvė, kur nepažįstami žmonės tau gali pasakyti: „Ei, drąsiau, pirmyn į įrašų studiją, man tikrai patinka, ką darai. Patinka ir senoji kūryba, bet naujos dainos ne mažiau puikios“. Galiausiai padrąsinimo sulaukiau tiek, kad ėmiau ir patikėjau savimi: na gerai, pabandysiu, o toliau – žiūrėsim“, - pasakojo dainininkas Rickas Astley.

Tai ne pirmoji R. Astley akistata su socialinės žiniasklaidos galia. Rickrolling – populiarus internetinis pokštas, paremtas jo daina „Never Gonna Give You Up“. Pokšto esmė – nė iš šio, nė iš to interneto vartotojams aktyvavus užslaptintą nuorodą pasirodantis šios dainos vaizdo klipas.

R. Astley teigia esąs dėkingas už dėmesį ir populiarumą, prie kurio prisidėjo šis memas. Atlikėjas juokiasi, kad naujam gyvenimui tokiu būdu prikelta populiariausia jo daina padovanojo minias naujų gerbėjų.
Naujas R. Astley albumas „50“ prekyboje pasirodo penktadienį – birželio 10 dieną.