Poliarinių sričių vedliai Julie Baum ir Tomas Sylvesteris tikrai neketina atsisakyti pusryčių su šampanu, jaukios ceremonijos ir muzikantų, grosiančių per Roteros tyrimų stotyje surengtą pokylį, praneša JK tyrimų centras „British Antarctic Survey“ (BAS).

Į vestuvių iškilmes pakviesta dvidešimt svečių. Visi jie – meteorologijos ir jūros tyrimų stoties darbuotojai. Tikslų ceremonijos laiką lems oro sąlygos – juk dabar šviesusis paros metas ypač sutrumpėjęs, o ir vėjo gūsiai kartkartėmis siekia net 48 km/h greitį.

J. Baum ir T. Sylvesteris artimai bičiuliaujasi jau 11 metų ir net 3 iš jų yra susižadėję.

T. Sylvesteris žiemą turėjo praleisti maždaug už pusantro tūkstančio kilometrų į pietryčius esančioje Halio tyrimų stotyje, tačiau pakitus ledo, ant kurio ji įrengta, būsenai, ir kilus su saugumu susijusiai rizikai, stotį teko uždaryti.

Būsima nuotaka pasakojo, kaip stotyje dirbančios moterys padėjo susikurpti šiokią tokią vestuvinę suknelę. Meistraujant drabužį buvo panaudota ir oranžinės palapinės skiautė. Ši atraiža, anot moters, tiesiog privaloma vykdant seną priesaką turėti per vestuves ką nors seno.

Ceremonijai vadovaus Britų Antarktidos teritorijos magistratas Paulas Samwaysas, todėl santuoka pagal Jungtinės Karalystės įstatymus bus laikoma galiojančia.