Parodoje eksponuojama daugiau kaip 70 eksponatų iš visų filmų, įskaitant ir naujausią „The Force Awakens“ („Žvaigždžių karai: 7 epizodas“).

Parodą pristato Smitsonijos instituto Keliaujančių parodų tarnyba ir kino bei filmų kompanija „Lucasfilm“.

Parodą sudaro 15 galerijų. Lankytojams taip pat siūlomi interaktyvūs potyriai, leidžiantys gerbėjams įsijausti į savo mėgstamų personažų vaidmenis.

Lankydamasis šioje parodoje A. Danielsas prisiminė C-3PO vaidmenį, bet išvengė varginančio kostiumo vilkimosi proceso.

„Iš esmės tai yra 17 dalių iš metalo, plastiko, gumos, silikono ir panašių medžiagų. Manau, kad aš esu 18-oji dalis, tarsi pamestas įrašas. Čia jį matote labai ramų ir nejudantį, bet kai reikėdavo jį apsirengti, būdavo baisu – žingsnis po žingsnio, žingsnis po žingsnio. Galiausiai tapdavau panašus į Velykų kiaušinį – štai čia jis yra visas, tikrasis C-3PO“, - pasakojo Anthony Danielsas.

Organizatoriai tikisi, kad parodos eksponatai suteiks motyvacijos ir įkvėps kūrybiškumo.

„Norime įkvėpti vaikus. Turiu galvoje, George`as (Lucasas) tikrai nori įkvėpti ir apšviesti vaikus. Tai viena iš jo misijų. Taigi rengiame šias parodas, kad įkvėptume - kaip mėgstu sakyti - vaikus nuo aštuonerių iki aštuoniasdešimt metų. Ši paroda akcentuoja kūrybiškumo aspektą, bet mes taip pat esame rengę parodas, skirtas mitologijai, mokslui ir panašiai“, - teigė Lucaso muziejaus archyvų ir parodų vadovė Laela French.

„Star Wars: The Force Awakens“ turi pasirodyti gruodžio 18 dieną.