Kaip sakė filmų serijomis „Žiedų valdovas“ („The Lordo f the Rings“) ir „Hobitas“ („The Hobbit“) garsėjantis režisierius, jo tikslas buvo sukurti tokį filmą, kuriame realių įvykių dalyviai patys pasakotų apie save ir tai, ką teko patirti.

Apie ką kalbėjosi ir iš ko juokėsi Pirmajame pasauliniame kare dalyvavę britų kariai, lig šiol buvo galima tik spėlioti. Laimei, iš Naujosios Zelandijos kilęs režisierius kartu su filmavimo komanda pasistengė, kad kariai pagaliau prabiltų ir suprantamai ką nors apie save papasakotų.

Kino juosta buvo kruopščiai restauruota laikantis dabartinių skaitmeniniam turiniui taikomų standartų. Nespalvoti kadrai virto spalvota medžiaga – juk nepaisant apkasų purvo ir tvyrančių dūmų pasaulis ir tada buvo spalvotas.

Filmų apie Pirmąjį pasaulinį karą sukurta išties nemažai, todėl P. Jacksonas nutarė pasukti originaliu keliu ir apsieiti be autorinio teksto bei istorikų komentarų.

Jo sukurtas filmas „Jie nepasens“ („They Shall Not Grow Old“) – tai pasakojimas pirmu asmeniu. Režisierius naudojosi BBC archyvuose saugomais garso įrašais, kuriuose karo veteranai pasakoja savo prisiminimus. Filmo premjera įvyks jau kitą savaitę Londone. Kino juosta buvo baigta artėjant šimto metų sukakčiai nuo paliaubų sudarymo. Vakarų fronte paliaubos buvo sudarytos 1918 m. lapkričio 11 d. 11.00 val.