Gyvenime matančiųjų dalyvių vedliais ir mokytojais aklinoje tamsoje taps neretai socialinėje atskirtyje atsiduriantys aklieji ir silpnaregiai. Dažniau užuojautos ar net gailesčio sulaukiantys aklieji projekto dalyviai, nori įrodyti, kad gyvenimas be šviesos neturi būti liūdnas ar slegiantis. Jie ne tik padės staiga tamsoje atsidūrusiems matantiesiems orientuotis erdvėje ar atlikti paprastus buities darbus, bet ir pasidalins neįtikėtinomis savo gyvenimo istorijomis ir parodys, ką reiškia pasaulį matyti neregio akimis.

Dešimties savaičių iššūkis baigsis nenuspėjama aklojo ir matančiojo poros – triumfuojančios draugystės – pergale. Realybės šou-eksperimento „Tamsoje“ nugalėtojai pasidalins net 20 000 eurų pagrindinį prizą.

Jau nuo šiandien 20 val. LNK kanale nuo pirmadienio iki ketvirtadienio bus transliuojami dalyvių gyvenimo dienoraščiai, o kiekvieną sekmadienį 19.30 tiesioginiame eteryje vyks savaitės finalas, kurio metu vienam iš tamsos iššūkį priėmusių bebaimių gali tekti atsisveikinti su projektu.

DELFI skaitytojų dėmesiui – išskirtinė vaizdo medžiaga iš pirmųjų realybės šou-eksperimento „Tamsoje“ valandų. Pirmosios dalyvių ašaros, neįtikėtinas aklinos tamsos iššūkis, jautrios ir įkvepiančios dalyvių gyvenimo istorijos – tapkite precedento visame pasaulyje neturinčio televizjos įvykio liudininkais.