Duoklę sudėtingo likimo olandų tapytojo talentui atiduoti panorę kino kūrėjai tam tikrą atkarpą iš menininko gyvenimo nutarė papasakoti panaudodami daugiau nei 130 dailininko darbų siužetus.

Filmo režisierius Hugh Welchmanas pasistengė paaiškinti savo bei savo žmonos, antrosios filmo režisierės Dorotos Kobielos apsisprendimą sukurti būtent Vincento van Gogho gyvenimo atpasakojimą.

Visi 65 tūkst. nepriklausomų kūrėjų darbo kadrų – 125-ių iš įvairių pasaulio kampelių sukviestų dailininkų profesionalų aliejumi tapyti paveikslai.

Norą dalyvauti projekte iš viso pareiškė daugiau nei 4 tūkst. įvairių šalių menininkų, bet tik 125 buvo atrinkti kaip tinkami dalyvauti tris savaites trukusiuose mokymuose.

Ypač gausių liaupsių filmas susilaukė dėl pasirinktos technikos. Vis dėlto kai kurie kino kritikai suabejojo, ar pasakojama istorija prilygsta ypač paveikiam vizualiam efektui.

Jis sutelktas į paskutines V. van Gogho gyvenimo savaites – tą 1890 metų atkarpą, kurią 37-erių metų menininkas pragyveno Prancūzijoje iki mirties nuo sau į širdį paleistos kulkos sukeltos infekcijos.