„Mano ir šio filmo tikslas – parodyti žmonėms, kad galima savyje rasti stiprybės nieko nekaltinti, galima rasti stiprybės atleisti. Svetimo skausmo nebūna, o šiandieniniame pasaulyje, kur tokia opi pabėgėlių problema, kur niekaip nesiliauja pilietinis karas Sirijoje, neramu Artimuosiuose Rytuose ir kitose šalyse, mums visiems labai svarbu neužverti širdžių kitų skausmui. Turime suprasti, ką slepia kiekviena skausmo ir sielvarto istorija, tik taip tapsime geresni“, - sakė Somalyje nužudyto fotografo Dano Eldono motina Kathy Eldon.

Juostoje „The Journey is The Destination“ detaliai vaizduojami treji metai iš D. Eldono gyvenimo. Per tą laiką jis įsimyli, padeda rinkti lėšas pabėgėliams, keliauja per visą Afriką, norėdamas pinigus atiduoti tiems, kam jų labiausiai reikia, ir galiausiai pradeda dirbti fotožurnalistu.

Kartu su fotografais iš viso pasaulio jis dirbo Somalyje, kur fotografavo badą ir karą, prisidėjo prie Jungtinių Tautų inicijuotos ir JAV vadovaujamos humanitarinės pagalbos užtikrinimo misijos.

Kai per JAV ataką, nukreiptą prieš Somalio kariuomenės vadus, žuvo daugybė civilių, žurnalistai, rengę reportažus apie atakos padarinius, buvo užpulti agresyviai nusiteikusios gaujos. D. Eldonas ir dar trys žurnalistai buvo nužudyti. Jam buvo 22 metai.