Ši paroda – akivaizdus įrodymas, kad menininkai nėra nutolę nuo gyvenimo aktualijų. Nėra užsidarę savo studijose, dirbtuvėse, kur, esą, liečiasi tik prie didžiųjų, amžinųjų temų. Priešingai, šioje parodoje matome, kad galima ne tik interpretuoti aktualijas, žaismingai perteikti naujienas, bet ir patiems tą naujieną sukurti: juk demonstruodami savo meninę išmonę, techninius įgūdžius, gebėjimą orientuotis valstybės gyvenime ir pridėję jiems būdingo šmaikštumo ir ironijos menininkai sukuria naują vertę. O kas yra nauja vertė? Tai – žinia.

Parodoje dalyvauja beveik 20 kelių kartų menininkų, pasirinkusių gana skirtingas kūrybines strategijas. Tai ir gerai žinomi lietuvių dailės klasikai, ir jaunieji kūrėjai. Suburti kuo margesnę parodos dalyvių grupę R. Bruder ryžosi sąmoningai: kuo ji įvairesnė, tuo geriau gali reflektuoti visuomenės nuomonių ir pomėgių įvairovę, skaitytojų domėjimąsi labai skirtingomis – linksmomis ir liūdnomis, tragiškomis ir komiškomis – žiniomis.

Tapytojo Raimondo Gailiūno darbuose žiūrovai išvys politines ir sporto aktualijas, galbūt atpažins konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį ir liberalų vedlį Eugenijų Gentvilą, nelaimėlį šunelį Ramzį ir Klouno kauke prisidengusį „žaliąjį žmogeliuką“, iš krepšinio batalijų sūkurio išnyrančią aukštaūgio Jono Valančiūno figūrą.