Nedidelio už 60 kilometrų nuo sostinės Madrido esančio Gvadalacharos miesto gyventojai save vadina aršiais koridos gerbėjais ir mano, kad šią tradiciją būtina išsaugoti ateities kartoms.

Pirmasis bulius, išbėgęs į ringą, buvo penkerių metų amžiaus 456 kilogramus sveriantis galiūnas. Bulių bandyta sutramdyti, ir matadorams tai pavyko – raitas vadinamasis pikadoras į buliaus kaklą įsmeigė ietį. Tuo šis spektaklis nesibaigė – toliau sekė daugiau dūrių, kol galiausiai matadoras jį pribaigė.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad korida Ispanijoje dar niekada nebuvo tokia populiari, tačiau aktyviai veikia ne vienas judėjimas, keliantis sau tikslą šią tradiciją numarinti.

Praeitais metais Ispanijos Konstitucinis teismas priėmė sprendimą koridą Katalonijoje uždrausti. Sprendimą lėmė tūkstantinė protesto akcija Madrido gatvėse, kurios pagrindinė žinutė buvo „Kankinimas nėra kultūra“.

Liepą Balearų salose taip pat priimtas gyvūnų teisių apsaugos įstatymas, draudžiantis prieš gyvūnus naudoti aštrius įrankius. Netiesiogiai tai nuosprendis ir koridai. Vietos teismas taip pat nusprendė, jog draudžiama versti gyvūnus kęsti fizinį ir psichologinį smurtą, o teoriškai pati koridos kova esą negali trukti ilgiau nei 10 minučių.

Kovotojai už koridą taip pat nenusileidžia. Pagrindinis jų argumentas, kad tai svarbi dalis Ispanijos kultūrinio paveldo.