DELFI skaitytojams jis pasakojo, jog prieš keliolika metų, kai pradėjo žaisti Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL), muštynės aikštėje būdavo kur kas įprastesnės nei šiais laikais. Dabar, anot D. Zubraus, kiekvienoje NHL komandoje būna po vieną ar kelis „profesionalius“ peštukus, o „Devils“ klube už tai atsakingas amerikietis Camas Janssenas.

„Jis nėra didelis vyrukas, bet su juo tikrai geriau neprasidėti, – šypsojosi D. Zubrus. – Tokių žaidėjų yra visose komandose. Jie žino vieni kitus ir paprastai kitų žaidėjų neliečia, aiškinasi tarpusavyje.“

Anot elektrėniškio, europiečiai NHL rečiau linkę mosuoti kumščiais nei vietos žaidėjai – amerikiečiai ir kanadiečiai.

Šeštadienį jis su komandos draugais stos į paskutinį turnyro Vilniuje mūšį su tiesioginiais konkurentais kovoje dėl sidabro apdovanojimų iš Kroatijos. Nors lietuviai jau užsitikrinę mažiausiai trečią vietą, D. Zubrus nusiteikęs optimistiškai ir viliasi, kad šeimininkams ant kaklų suspindės tauresnės spalvos medaliai. „Devils“ puolėjas taip pat patikino ir ateityje padėsiantis šalies rinktinei, jei tik turės tokią galimybę kaip šiemet.