Būtent čia jis praleido paskutinius 25 savo gyvenimo metus. Dabar šalia įstabaus grožio Ženevos ežero stovi Ch. Chaplinui skirta skulptūra. 2016 metų pavasarį buvę aktoriaus ir režisieriaus namai tapo prieinami visiems norintiems ir oficialiai pervadinti „Chaplino pasauliu“. Vienas iš svarbiausių muziejaus elementų – sodas, Ch. Chaplino gyvenime visada užėmęs ypatingą vietą.

J. P. Pigeono teigimu, M. Jacksonas su Ch. Chaplino vaikais žaisdavęs būtent prie šio medžio – štai iš kur toks jo pavadinimas. Bendras Ch. Chaplino rezidencijos plotas užima maždaug 14 hektarų, čia apstu veiklos visiems skoniams – baseinai, teniso kortai ir ūkiai. Be to, anot amžininkų, „Chaplino pasaulis“ visada buvo atviras šeimos bičiuliams, kaimynams ir jo talento gerbėjams.

Nuo tada, kai duris atvėrė visiems norintiems, „Chaplino pasaulis“ sulaukė per 700 tūkst. lankytojų iš daugiau nei 172 pasaulio šalių ir regionų. Valgomasis, svetainė ir tapybos studija išsaugojo pirminį vaizdą. Namuose eksponuojama daugybė Ch. Chaplino ir jo šeimos nuotraukų bei simbolinę reikšmę jiems turėjusių smulkmenų ir suvenyrų, padedančių lankytojams geriau pajusti ryšį su rezidencijos šeimininkais. Ekspozicinė namų erdvė užima du aukštus.

Tapybos studija, darbo kambarys ir valgomasis įrengti pirmame aukšte, o svetainė ir namų kino teatras – antrame. Tikroviškos vaško statulos, daugybė nuotraukų ir laiškų rezidencijoms svečiams pasitarnauja kaip orientyrai keliaujant Ch. Chaplino gyvenimo istorijos labirintu. Greta buvusios rezidencijos vėliau pristatyta ir parodų salė.

Ch. Chaplinas gimė 1889 metų balandžio 16 dieną Londone. Karjerą kine pradėjo 1913 metais, o visame pasaulyje jį išgarsino graudžiai juokingas jo kuriamas personažas – Valkata. Ch. Chaplinas įvardijamas kaip viena iš įtakingiausių kino industrijos istorijos asmenybių. 1952 metais jis persikėlė į Šveicariją, kur gyveno iki pat mirties 1977 metais.