A. Duonėlai skirti bausmę prokuroras T. Čepelionis antradienį pasiūlė Vilniaus miesto apylinkės teisme, kur teisėja Julita Dabulskytė-Raizgienė baigė nagrinėti sportininkui iškeltą baudžiamąją bylą. Ją inicijavo buvusios jo žmonos Dalios Burokaitės vadovaujama odontologijos klinika „Dalecija“.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar 2013 m. A. Duonėla suklastojo vekselį, kuriuo savo žmonos vadovaujamam odontologijos kabinetui suteikė beveik 58 tūkst. eurų (tuo metu 200 tūkst. litų) paskolą. Apie tai buvusio sportininko žmona sužinojo tik 2016 m. gruodį, kai gavo raginimus padengti įsiskolinimą.

Tuo metu A. Duonėla laikosi pozicijos, kad nepadarė jokio nusikaltimo ir kreipdamasis į antstolį tenorėjo atgauti savo skolą, o dėl visko, kas įvyko, kaltino tik buvusią sutuoktinę.

„Dėl mūsų dukros norėjau vekselį pamiršti, bet ji stengėsi tiek psichologiškai, tiek finansiškai su manimi susidoroti – norėdama gyventi su kitu vyru ji atėmė ne tik šeimą, bet ir tai, ką sukūrėme, – kreipdamasis į bylą nagrinėjantį teismą sakė A. Duonėla. – Ji norėjo mane sužlugdyti, stoviu čia, teismo salėje, ir negaliu patikėti, kad esu teisiamas, o buvusi žmona vengia grąžinti tai, kas jai nepriklauso. Dar skaudžiau, kad visuomenės akyse esu jau nuteistas.“

Buvęs irkluotojas pripažino, kad padarė klaidų, tačiau jos esą yra žmogiškos ir „kilusios iš pasitikėjimo žmona ir teisinio neišprusimo“.

„Bet tai nereiškia, kad esu sukčius“, – teigė daugybę titulų pelnęs buvęs sportininkas.

Jis pažymėjo, kad byloje akcentuojamas jo pomėgis lošti azartinius lošimus, tačiau esą kažkodėl buvo nutylėta, jog su savo dabar jau buvusia žmona jis ir susipažino kazino.

„Mes gyvenome kartu ir kūrėme kartu, klinikoje atlikau ūkio darbus, įrenginėjau sodybą – susidaro įspūdis, kad dešimt metų pragyvenau ir buvau jos išlaikytinis, bet juk abu prisidėjome prie gerbūvio“, – paskutinio žodžio metu sakė A. Duonėla.

Tokia buvusio olimpiečio kalba įskaudino buvusią jo žmoną.

„Aš nenoriu, kad jį sodintų į pataisos namus, aš noriu, kad nors kartą gyvenime jis prisipažintų, kad prisidirbo, – sakė D. Burokaitė. – Ir atsiprašytų už visus savo melus ir visas nesąmones, ką daro ant visos Lietuvos. Ir dar viską grindžia vaiku“.

Moteris prisipažino, kad anksčiau teismui nagrinėjant bylą dėl smurto artimojoje aplinkoje atleido buvusiam sutuoktiniui, nes nenorėjo, jog iš jo būtų atimta renta ir šis būtų įkalintas.

„Per daug toli Alvydas nuėjo – šiandien per daug skaudžių dalykų išgirdau apie save ir man skauda, ką jis daro ir kaip elgiasi“, – sakė nukentėjusioji.

Daugiau apie tai skaitykite DELFI.