L. Kanza, kuris dainuoti pradėjo bažnyčiose, visoje Afrikoje žinomas kaip vienas iš muzikinės talentų laidos „The Voice“ mokytojų. Muzikantas teigia, kad džiazą, kuris gimė sumišus Afrikos ir Europos ritmams, ir po šiai dienai įkvepia Juodojo žemyno muzikos tradicija.

„Manau, kad džiazas – jo ištakos – yra muzika, kuri gimė čia, tačiau turėjo kitokį pavidalą. Ją išgrynino ir atrado amerikiečiai, juodaodžiai amerikiečiai ir kiti. Dabar daug menininkų iš Afrikos puikiai supranta, kad tai kelias, vedantis į savotišką tobulybę, netgi nušvitimą, kuris pasiekiamas ir įmanomas tik labai sunkiai ir nuoširdžiai dirbant. Manau, kad privalome visais įmanomais būdais šią muziką puoselėti ir auginti, tai labai svarbu“, - sakė muzikantas, atlikėjas ir dainų kūrėjas iš Kongo Lokua Kanza.

L. Kanza, kuris dainuoja prancūziškai, portugališkai, angliškai ir dar keliomis kalbomis, pasirodymą surengė antrąją festivalio dieną. Jis paruošė tūkstantinę minią garsaus Jungtinių Valstijų džiazo kompozitoriaus ir ne vieną „Grammy“ pelniusio multiinstrumentalisto Marcuso Millerio koncertui.

Šiais metais Tarptautinis Sen Lui džiazo festivalis surengtas jau 25-ąjį kartą. Tai didžiausia tokia muzikos šventė džiazo mėgėjams visame žemyne.

Praeityje jo scenoje grojo tokie džiazo virtuozai kaip Herbie Hancockas.

Šiais metais savo pasirodymą surengė ir džiazo deivės ir aktyvios visuomenės veikėjos Ninos Simone dukra Lisa Simone.