Jei nuotraukų kokybė lygiuojasi su kitais flagmanais, tai video kokybė naujaisiais „iPhone 11“ viena geriausių, o stabilumas tiesiog stulbinantis. Ir tai veikia nepriklausomai kuo kokybės pasirinkimo. Jei „Android“ išmaniuosiuose stabilumas veikia filmuojant FullHD ar 4K raiška 30 kadrų per sekundę, tai pasirinkus maksimalią 4K 60 kadrų per sekundę raišką, stabilumas dingsta. Tai filmuodamas tiek „iPhone 11”, tiek „iPhone 11 Pro Max” pamiršau trikojį ir stabilizatorių.

Verta pastebėti, kad pradėjus naudotis šiais telefonais nustatymuose yra parinkta „High Efficiency“ formatas ir tai gali sukelti nepatogumų, jei vėliau norėsite redaguoti video su „Windows“ kompiuteriais. Šis formatas vis labiau plinta, nes naudoja H.265 video kodeką, kuris užima šiek tiek mažiau vietos. Įprastas, visiems operacinėms sistemoms prieinamas filmavimo formatas išlieka H.264, tačiau maksimali raiška, kuria gali filmuoti „iPhone 11” tuomet yra 4K 30 kadrų per sekundę. Jei norite 60 kadrų per sekundę, kad vaizdas atrodytų tolygesnis ir norėsite vėliau šiek tiek sulėtinti, tuomet tai galėsite daryti tik naujuoju formatu. Jei nufilmavus video palyginimą išnaudojau 60GB vietos, tai konvertavus į tinkamą formatą norint sumontuoti „Windows“ kompiuteriu filmuota medžiaga padidėjo iki 600GB.

Palyginimui pasirinkau ne kito gamintojo flagmaną, o profesionalią kino kamerą „Arri Alexa Mini“. Skirtumai labai aiškūs - išmanieji telefonai prideda spalvų, kontrasto ir nevisada galutinis rezultatas man priimtinas. Filmuojant kino komera situacija visai kita. Spalvas koreguoji montuodamas ir tai didelis privalumas. Rezultatą galit pagylinti patys. Kiekvienas kuriame savo gyvenimo filmą ir išmaniųjų telefonų kameros su metais vis labiau stebina.

Kas man užkliuvo, tai spalvų balansas. Ypač filmuojant. Kai darydavau panoramą telefonu, tai nuo geltonos pereidavo į mėlyną arba atvirkščiai. Manau, kad to neturėtų būti viename iš brangiausių modelių. Taip pat, naudojant itin plataus kampo kamera, šonuose matydavosi išplaukęs fonas. Telefonu naudojausi tik pasirodžius prekyboje, todėl su atnaujinimais pagerina kameros veikimą. Negalėjau išbandyti ir pristatymo metu išreklamuotos „Deep Fusion“ funkcijos, todėl nevisada yra gerai įsigyti išmanųjį tik pasirodžius.

Nepaisant kelių trūkumų, šiai dienai naujieji „iPhone“ gali pasiūlyti geriausią video kokybę išmaniuoju telefonu.