Tai, kas prieš savaitę įvyko Pravieniškių pataisos namuose, buvo slepiama nuo visuomenės – kai iš karto po incidento DELFI žurnalistai lankėsi įkalinimo įstaigoje, įvykis buvo nutylėtas, tikinant, jog vis dėlto vadinamąją „Jūros šventę“ pavyko užkardyti. Tik po paros laikinasis pataisos namų direktorius užsiminė, jog buvo panaudotas smurtas prieš nuteistuosius, nors vis tiek pažymėjo, kad nuteistųjų žalojimo „renginys“ taip ir neįvyko.

Tikroji tiesa paaiškėjo tik tada, kai naujasis teisingumo ministras elektroniniu paštu gavo vaizdo įrašus iš pataisos namuose surengtos egzekucijos. Vaizdai – tikrai šokiruojantys: viename įrašų, kuriuos padarė nuteistieji, prausykloje vandeniu iš kibirų pilamas jaunas kalinys, iš baimės ir skausmo jis net apsiverkė, ne kartą prašė liautis, nuo smūgių neišlaikęs pusiausvyros griuvo ant grindų, bet vėl bandė stotis, kol sulaukdavo daugybės smūgių susuktu šlapiu rankšluosčiu. O šalia stovėjusi minia žioplių gausiomis ovacijomis palydėdavo kiekvieną smūgį, nukentėjusiojo aimanas.

Kitame vaizdo įraše – jau kitas smurto proveržis. Čia nuteistasis buvo pasodintas ant kėdės (priešingai nei turėtų) ir apsikabinęs atramą bando laikytis už prausykloje esančių kriauklių, o kiti nuteistieji ant jo milžinišku greičiu lieja vandenį. Skriaudžiamas kalinys net klykia iš skausmo, o po to jį vienas egzekucijos dalyvių ima daužyti šlapiu rankšluosčiu. Taip stipriai, kad šis net nuo smūgio griūna su kėde ant grindų – smurtas tęsiasi toliau: susirietęs lyg mažas vaikas nuteistasis toliau talžomas šlapiu rankšluosčiu.