„Ką gersite šiandien, nuspręsiu aš“, – tokius žodžius kavinėje išgirdo visi, užsisakę kavos ar arbatos ir vietoj to gavę visiškai kitus gėrimus. „Iš pradžių maniau, kad tai kažkoks pokštas ar nesusipratimas. Tačiau kiek vėliau supratau, kad negausiu, ko užsisakiau, ir tai mane labai supykdė“, – dalinosi įspūdžiais viena iš provokacijos dalyvių.

„Kodėl pykstame, kai už mus kažkas pasirenka, kokią kavą šiandien gersime, tačiau kiekvienuose rinkimuose leidžiame kitiems nuspręsti, kokie Lietuvos atstovai bus išrinkti? Jaunų žmonių aktyvumas rinkimuose yra vienas mažiausių Europoje, todėl šiuo eksperimentu norime parodyti, kaip žmogus jaučiasi kasdienėse situacijose, kai už jį sprendžia kiti“, – sako Mantas Zakarka, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) Prezidentas.

Pasak M. Zakarkos, nedalyvauti rinkimuose – tai tas pats, kas leisti, jog už tave kiti priimtų svarbiausius sprendimus ir nulemtų tavo nuotaiką, planus ar netgi ateitį.

Kampanija „Man ne dzin“ kviečia dalyvauti Lietuvos Respublikos Prezidento ir Europos parlamento rinkimuose, vyksiančiuose gegužės 11 ir 25 dienomis.

Kiekvienąkart kai Lietuvoje vyksta rinkimai,
naujienų portalas DELFI savo skaitytojams pristato specialų projektą –
„Balsuok“. Šiemet šis projektas skirtas Prezidento ir Europos parlamento
rinkimams.